Ugrás a tartalomra

Katonai tiszteletadás mellett fogadták Budapesten a szerb delegációt

2018.02.09
13:03
2024.03.19
08:52
Forrás
Pannon RTV
A délelőtti órákban zajlottak az Országházban a kétoldalú miniszteri találkozók, zárt ajtók mögött a két kabinet tagjai között.

A magyar kormányfő katonai tiszteletadás mellett fogadta a szerb miniszterelnököt Budapesten, a parlament előtt a közös kormánycsúcson.    

A magyar mellett ott függött a szerb zászló is a magyar parlament épületén. Felcsendült a szerb és a magyar himnusz is Budapesten, az Országház előtt.

Pénteken 10 órakor katonai tiszteletadás mellett fogadta Orbán Viktor magyar kormányfő a Kossuth téren Ana Brnabić szerb miniszterelnököt.

Miután katonai tiszteletadással fogadták a parlament előtt a szerb kormányküldöttséget, a parlament épületében megkezdődtek a kétoldalú miniszteri találkozók, zárt ajtók mögött.

Varga Mihály magyar nemzetgazdasági miniszter Zoran Đorđević munkaügyi, foglalkoztatási és szociálpolitikai miniszterrel folytatott megbeszélésén ismertette a magyar foglalkoztatáspolitika eredményeit.

A szerb kormányküldöttség tagja többek között Jadranka Joksimović EU-integrációért felelős miniszter, aki elsők között folytatott kétoldalú tárgyalásokat Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszterrel. A budapesti eseményen részt vett még Nebojša Stefanović belügyminiszter, Aleksandar Antić energiaügyi és Nela Kuburović igazságügyi tárcavezető, Slavica Đukić-Dejanović demográfiával és népesedéspolitikával megbízott miniszter, Mladen Šarčević oktatási tárcavezető, Zorana Mihajlović építésügyi és infrastrukturális miniszter, Branislav Nedimović mezőgazdasági tárcavezető, Zlatibor Lončar egészségügyi és Goran Trivan környezetvédelmi miniszter, Vladan Vukosavljević kulturális és tájékoztatási tárcavezető, Nenad Popović innovációs és technológiai fejlesztésekkel megbízott miniszter, valamint Dušan Vujović pénzügyminiszter is. A szerbiai küldöttség tagja Pásztor István, a VMSZ és a Tartományi Képviselőház elnöke, valamint Kern Imre infrastrukturális államtitkár is.

A magyar kormány tagjai közül a kormánycsúcson részt vett többek között Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Kósa Lajos tárca nélküli miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter, Simicskó István honvédelmi miniszter, Rogán Antal, a magyar miniszterelnök kabinetfőnöke, Süli János tárca nélküli miniszter és Fazekas Sándor földművelésügyi tárcavezető. A kormánycsúcson ott volt Pintér Attila belgrádi magyar nagykövet is. 

Szerbia
kormányülés
Budapest
fogadás

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.