Ugrás a tartalomra

Kazahsztánba látogatott Aleksandar Vučić

2018.10.09
07:13
2018.10.09
12:51
Forrás
Szerbiai RTV
Gazdasági együttműködés, a baráti kapcsolatok fejlesztése és a jövőbeni együttműködés, ezek a témák is szerepeltek Vučić szerb és Nazarbajev kazah elnök mai találkozójának napirendi pontjai között.

Asztanába, Kazahsztán fővárosába utazott Aleksandar Vučić, szerb köztársasági elnök és delegációja - írja a Szerbiai RTV. 

Az elnökkel tartott több kormánytag is, ma és holnap is számos rendezvényen vesznek részt. Vučić kazahsztáni útja előtt azt nyilatkozta, hogy az elmúlt három évben jelentősen fejlődtek a két ország közötti kapcsolatok, az ilyen találkozók pedig arra szolgálnak, hogy azokat továbbfejleszthessék. 

Gazdasági együttműködés, a baráti kapcsolatok fejlesztése és a jövőbeni együttműködés szorosabbá tétele - egyebek között ezek a témák szerepeltek ma Aleksandar Vučić szerb és Nursultan Nazarbajev kazah elnök mai találkozójának napirendi pontjai között. A két államfő egyetértett abban, hogy politikai együttműködésük kiváló. Nazarbajev támogatásáról biztosította Szerbiát, és az egyik legjobb nyugat-balkáni partnernek nevezte az országot. Aleksandar Vučić megköszönte Kazahsztán támogatását Szerbia területi integritásának tiszteletben tartása kapcsán. Ma egyébként szerb-kazah üzleti fórumot is tartanak, ahol helyi és szerbiai vállalatok mutatkoznak majd be. 

Aleksandar Vučić
Kazahsztán
Asztana
Nursultan Nazarbajev

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.