Ugrás a tartalomra

Kedden kerül a szerbiai parlament elé a jövő évi költségvetés tervezete

2020.12.07
10:53
2020.12.07
16:38
Forrás
Pannon RTV
Mali: A járványhelyzet ellenére nagyberuházások is lesznek 2021-ben.

Január elsejétől 5,9 százalékkal emelkedik a nyugdíjak összege, míg a minimálbér 6,6 százalékkal - mondta el Siniša Mali a Szerbiai RTV műsorában. A szerb pénzügyminiszter hozzátette, az egészségügyi dolgozók bére is magasabb lesz jövőre. Ők 5 százalékos emelést kapnak. A közszféra alkalmazottjainak fizetése 3,5 százalékkal nő majd.

Szerbia 2021-es költségvetése holnap kerül a parlament elé. A tervek szerint 330 milliárd dinár összegben állami befektetéseket is tartalmaz, egyebek mellett autóutak kiépítésére fordítanak pénzt - tette hozzá Mali. A pénzügyminiszter arról is beszélt, hogy több mint 700 milliárd dinárnyi támogatást folyósított a kormány a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak mérséklésére.

Siniša Mali, pénzügyminiszter, Szerbia:
„- Az állam idén, amikor elkezdődött a krízis, határozottan, a megfelelő módon azonnal minden területen reagált a segélycsomagokkal a magánszférát illetően. Történelmünkben első alkalommal. Az állam segített a magánszférában dolgozóknak, 1 050 000 munkás kapott öt minimálbért.
- Megismétlődhet-e ez a következő évben, ami ezeket a minimálbéreket illeti?
- Nem zárom ki ennek a lehetőségét.
- Mitől függ majd ez? Ez részlegeket érint, vagy az egész gazdaságot?
- Függ a világgazdaság helyzetétől is, függ majd a gazdaság helyreállásának mértékétől és gyorsaságától a régióban, tehát nagyon komolyan vesszük a gazdasági politikánkat.”

költségvetés
parlament
Siniša Mali
segélycsomag
nagyberuházás

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.