Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

„Kedves barátom, fogadd szívélyes gratulációmat”

2022.05.16
18:57
Forrás
predsednik.rs
Aleksandar Vučić szerb államfő gratulált Orbán Viktornak a magyar miniszterelnöki újraválasztásához.

Kedves barátom, fogadd szívélyes gratulációmat annak kapcsán, hogy ismételten a baráti Magyarország kormányfőjének választottak. Az állampolgárok bizalma mindig a legnagyobb megtiszteltetést jelenti, és egyben a legnagyobb felelősségnek is számít - fogalmazott a szerb elnök. Biztos vagyok benne, hogy Magyarország a mindent átfogó fejlődés útján halad majd tovább, és mint eddig is, Szerbia megbízható, hűséges és őszinte partnere marad Magyarországnak és a magyar népnek. Aleksandar Vučić hozzátette, folytatjuk a harcunkat a közös értékeinkért és érdekeinkért, külön figyelmet fogunk fordítani a nemzeti kisebbségekre, mert azok képezik a legszilárdabb hidat országaink között - húzta alá a szerb államfő.

Aleksandar Vučić
Orbán Viktor

Most

13:30

A mellrákszűrés életet menthet

Továbbra is lehet jelentkezni a HPV elleni védőoltás felvételére Szabadkán, ahogy a bajmoki mammográfiai vizsgálatokra is. A mellrákszűrésre eddig több mint 500 nő jelentkezett.
11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.