Ugrás a tartalomra

Kelebián mutatkoztak be a Magyar Összefogás jelöltjei

2018.10.06
12:45
2018.10.06
16:29
Forrás
Pannon RTV
A Márton Áron Közösségi Házban megtartott találkozón olyan témákkal foglalkoztak, mint: Milyen lehetőségek vannak a nemzet további építésére? Mi járul hozzá a magyarok megmaradásához Vajdaságban?

A Magyar Összefogás már bizonyított, a nemzeti tanácson belül tartalmas négy év áll mögötte - mondta Dolinszky Gábor Kelebián. A jelölt most is az MNT tagja. Azt mondja, kézzelfogható eredményeket mutathatnak fel a múltban és a jelenben, és remélhetőleg így lesz ez a jövőben is. Szerinte a vajdasági magyarság volt, van és lesz.

Dolinszky Gábor, jelölt, Magyar Összefogás: „Bármennyire is erős az elvándorlás, a kivándorlás, amelyik gazdasági célzatú, alapú, én úgy gondolom, hogy a vajdasági magyarság igenis erős. Tehát, ha megfogyatkozva is, de erős, és tud építkezni, tud jövőt teremteni.”

Ábrahám Csilla jelöltként kiemelte, a Magyar Összefogás nem csak ígérget, a gyakorlatban is megvalósítja a terveit. „Azért álltam az ügy mellé, mert az elmúlt időszakban a Magyar Összefogás listájának szereplői a Magyar Nemzeti Tanácsbeli munkájukban olyan eredményeket tettek le az asztalra, amelyeket nem lehet elvitatni, nem lehet félreértelmezni, és soha ilyen nagy támogatást nem élveztek a vajdasági magyarok sem az anyaország részéről, sem a szerb kormány részéről.”

Egységben az erő, össze kell fogni, együtt kell gondolkodni, hogy megmaradjon a vajdasági magyarság és építkezzen - hangzott el a közösségi találkozón.

Magyar Összefogás
Dolinszky Gábor
Ábrahám Csilla

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.
16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.