Ugrás a tartalomra
Kelemen Hunor, RMDSZ
MTI

Kelemen Hunor benyújtotta államfőjelölti iratait

2019-09-21
19:14
2019-09-21
19:23
Forrás
MTI
Benyújtotta az államfőjelölti iratait a bukaresti Központi Választási Irodához Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke szombaton.

Az összegyűjtött mintegy 270 ezer támogató aláírás átadása után újságíróknak elmondta, a jelölteknek víziókat, bátor terveket kell bemutatniuk, amelyek kivezetik az országot a középszerűségből. A kampány során elsősorban a jövőről, a jelöltek jövőképéről kellene beszélni, az oktatásról, az infrastruktúráról, a munkahelyekről, a környezetről - jelentette ki az elnökjelölt. Kelemen Hunor a Respekt jelszavat választotta kampányának, mert az emberek tiszteletet várnak az állam intézményeitől.

Romániában november 10-én tartják az elnökválasztás első fordulóját. Ha egyik jelölt sem szerzi meg a választók több mint felének támogatását, november 24-én második fordulót is rendeznek a két legjobban szereplő jelölt részvételével.

Kelemen Hunor
államfőjelölt
Románia
Magyar Demokrata Szövetség

Most

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.