Ugrás a tartalomra

Kelemen Hunor benyújtotta államfőjelölti iratait

2019.09.21
19:14
2024.03.19
08:48
Forrás
MTI
Benyújtotta az államfőjelölti iratait a bukaresti Központi Választási Irodához Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke szombaton.

Az összegyűjtött mintegy 270 ezer támogató aláírás átadása után újságíróknak elmondta, a jelölteknek víziókat, bátor terveket kell bemutatniuk, amelyek kivezetik az országot a középszerűségből. A kampány során elsősorban a jövőről, a jelöltek jövőképéről kellene beszélni, az oktatásról, az infrastruktúráról, a munkahelyekről, a környezetről - jelentette ki az elnökjelölt. Kelemen Hunor a Respekt jelszavat választotta kampányának, mert az emberek tiszteletet várnak az állam intézményeitől.

Romániában november 10-én tartják az elnökválasztás első fordulóját. Ha egyik jelölt sem szerzi meg a választók több mint felének támogatását, november 24-én második fordulót is rendeznek a két legjobban szereplő jelölt részvételével.

Kelemen Hunor
államfőjelölt
Románia
Magyar Demokrata Szövetség

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.