Ugrás a tartalomra

Kerekasztal-beszélgetés a Szerbiai alkotmánymódosításról

2017.07.21
21:50
2024.03.19
08:32
Alkotmánymódosítás előtt áll Szerbia – ezt korábban a szerb államfő, Aleksandar Vučić is megerősítette.

Alkotmánymódosítás előtt áll Szerbia – ezt korábban a szerb államfő, Aleksandar Vučić is megerősítette. Akkor azonban leszögezte: a módosítást párbeszédnek kell megelőznie. A módosítással kapcsolatban ma kerekasztal-beszélgetést szerveztek, amelyen részt vett Nela Kuburović szerb igazságügyi miniszter is. A tárgyalást követően elmondta, a küszöbön álló alkotmánymódosításnak a különböző vélemények, illetve politikai és társadalmi konszenzus mentén kell létrejönnie.

Az igazságügyi miniszter szerint azért van szükség az alkotmány módosításra, hogy végrehajtó és törvényhozó hatalom befolyása megszűnjön az igazságszolgáltatásra. Nela Kuburović, igazságügyi miniszter, Szerbia: „Ki kell dolgoznunk a munkaszöveget, amit nyilvános vitára bocsájtunk, hogy megszerezzük a Velencei Bizottság kedvező véleményét, akik nélkül nem beszélhetünk alkotmánymódosításról, és a végén a köztársasági parlamentben mindenképp el kell fogadnunk az alkotmánymódosítást.”

alkotmánymódosítás
igazságügyi miniszter
kerekasztal-beszélgetés
Nela Kuburović

Most

15:09, Frissítve: 16:18

Rendkívüli ellenőrzések az illegális halászat miatt

Egyre inkább növekszik a hal iránti kereslet a pravoszláv húsvét közeledtével. Ezzel párhuzamosan viszont az illegális halászati tevékenységek is felerősödnek, ezért a Vajdaság Erdői Közvállalat rendkívüli ellenőrzést hajt végre a vizeken.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.