Ugrás a tartalomra

A Kereszténydemokrata Internacionálé tagszervezete lett a VMSZ

2018.02.20
13:27
2024.03.19
08:38
Forrás
VMSZ sajtószolgálata
A brüsszeli székhelyű Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) a világ keresztény és humanista nézeteket valló jobbközép politikai pártjait és szervezeteit tömöríti.

A CDI célja a kereszténydemokrata irányzatú szervezetek nemzetközi politikai tevékenységének összehangolása és együttműködésének elősegítése, a kereszténydemokrata elvek népszerűsítése. Testületi tagként a CDI főbb regionális szövetségei az EU-ban az Európai Kereszténydemokrata Unió, ezen belül az Európai Unió tagállamaiban az Európai Néppárt, Amerikában az Amerikai Kereszténydemokrata Szervezet.

A Kereszténydemokrata Internacionálé Végrehajtó Bizottsága egyhangú döntése értelmében a VMSZ a Kereszténydemokrata Internacionálé tagjává vált. Ily módon lehetőség nyílt arra, hogy a VMSZ még eredményesebben juttassa érvényre a vajdasági magyarság érdekeit európai, sőt globális szinten.

A VMSZ jelenleg a CDI egyedüli szerbiai partnere. A szervezet tagjai többek között a Fidesz, az RMDSZ, a németországi Kereszténydemokrata Unió és mások.

A budapesti ülésen döntés született a CDI ifjúsági szervezetének megalapításáról is.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Örülök neki, és azt gondolom, hogy ez a világ természetes dolga, mert értékrendjét figyelembe véve a Vajdasági Magyar Szövetség ennek a pártcsaládnak a holdudvarába vagy udvarába tartozik. Formálisan ennek a döntésnek a meghozatalára a múlt héten került sor Budapesten. Azt gondolom, hogy jó társaságba kerültünk és hogy fontos partnereink lesznek, akikre eddig is szükség volt és ezután is szükség lesz.”

VMSZ
Brüsszel
CDI
Kereszténydemokrata Internacionálé

Most

15:33, Frissítve: 16:48

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű