Ugrás a tartalomra
audiovisual.ec.europa.eu

Két hét múlva egyeztet a szerb és a koszovói fél uniós közvetítéssel

2022.08.04
18:02
Forrás
Szerbiai RTV
Brüsszelben ülnek tárgyalóasztalhoz augusztus 18-án, a közvetítő Miroslav Lajčak lesz.

Aleksandar Vučić szerb elnök és Albin Kurti, az ideiglenes pristinai intézmények miniszterelnöke is elfogadta Joseph Borell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjének meghívását Brüsszelbe.

Augusztus 18-án Miroslav Lajčak, az EU párbeszédért felelős különmegbízottja fog beszélni mindkét féllel - erősítette meg a Tanjugnak Peter Stano, az EU szóvívője.

Vučić, Kurti és Lajčak találkozójának témája a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd előrehaladása lesz.

Brüsszel
Szerbia
Koszovó

Most

08:13, Frissítve: 09:44

Mit jelent a Zöld távhő?

A környezetbarát, zöld távfűtés a nemzetközi gyakorlatban egyre elterjedtebb, főként Nyugat-Európában, de a Szerbiával szomszédos országokban is láthatunk már erre megvalósult jó gyakorlatokat.
07:27, Frissítve: 07:33

Bírja a meleget? - ha igen, ma jó napja lesz

Még két napig tarthat a pokoli hőség. Mára a tegnapinál is melegebb időt jósolnak a meteorológusok, a hét legforróbb napjára kell felkészülnünk, 38-39 fokos délutáni csúccsal.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.