Ugrás a tartalomra
MTI/Szigetváry Zsolt

Két héten belül dönthet a magyar Országgyűlés a veszélyhelyzet megszüntetéséről

2020-05-27
07:55
Forrás
MTI
Két héten belül szavazhatja meg Magyarország Országgyűlése a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet és különleges jogrendi állapot megszüntetését - közölte a Miniszterelnökség illetékese.

A magyar kormány a hétfői ülésén döntött arról, hogy törvényjavaslatot nyújt be az Országgyűlésnek, amelyet ha a képviselők támogatnak, akkor megszűnik a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet és véget ér a különleges jogrendi időszak. Ez várhatóan június közepén történik meg. Ennek ellenére az operatív törzs fennmarad és irányítja a járvány esetleges második hullámára való felkészülést.

Magyarország
veszélyhelyzet
koronavírus

Most

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.