Ugrás a tartalomra

Két különálló parlamenti ülést tartanak Koszovóban

2018.09.04
12:24
2024.03.19
08:41
Forrás
Tanjug
Az egyiket a miniszterelnök hívta össze, amelyen a tárgyalócsoport tagjait mutatta be, míg a másikat az ellenzék kezdeményezte.

Másfél órás késéssel kezdődött meg Pristinában a parlamenti ülés, amelyen a koszovói miniszterelnök, Ramush Haradinaj bemutatta annak a tárgyalócsoportnak a tagjait, amely az elkövetkező időszakban részt vesz a Belgráddal folytatott párbeszédben. Az ülést bojkottálta a koszovói ellenzék. A hírek szerint azonban az ülésen részt vett a Szerb Lista három képviselője.

Egyébként két különálló parlamenti ülést tartanak Koszovóban. Az egyiket a miniszterelnök hívta össze, amelyen a tárgyalócsoport tagjait mutatta be, míg a másikat az ellenzék kezdeményezte, ahol részleteznek majd egy javaslatot arra vonatkozóan, hogy milyen kötelezettségei lehetnek Hashim Thaçi koszovói elnöknek a Brüsszelben esedékes Belgrád-Pristina közötti párbeszéd újabb fordulójában. Az ellenzék korlátozni szeretné az elnök mozgásterét, ugyanis szerintük semmilyen területcserével kapcsolatos megoldásjavaslat nem elfogadható.

Koszovó
parlament
Haradinaj
Thaci

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.