Ugrás a tartalomra
Facebook/Potápi Árpád János

Két vajdasági nyertese van a Magyar Szemmel fotópályázatnak

2021.06.03
10:35
2021.06.03
16:40
Forrás
Pannon RTV
A pályázatot a magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság hirdette meg áprilisban.

A zentai Nagy Róbert a fényképezőgéppel készült kategória Újrakezdés témában második helyezést ért el, míg a Közönségszavazás II. kategóriában az oromhegyesi Srdić Igor fényképe első helyezést ért el. A fotópályázatot azzal a céllal hirdették meg, hogy új formában kapcsolják össze a világ különböző pontjain élő magyarokat. Több mint 10 ezer fotó érkezett be, amelyek közül 101-et részesítettek díjban, a trianoni békediktátum 101. évfordulójára emlékezve. A különdíjasoknak Vajdaságból a Prosperitati Alapítvány és vállalkozók is ajánlottak fel ajándékokat.

Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Magyarország: „A válogatott 101 fotó bemutatja, hogy 101 évvel Trianon után, 2021-ben a nemzeti újrakezdés évében mi magyarok hogyan nézzük és hogyan látjuk a világot magyar szemmel. A Magyar szemmel fotópályázat legszebb alkotásai 2021. június. 4-én, Budapesten a nemzet főterén, a Kossuth téren, az Összetartozás Emlékhelyénél kerülnek kiállításra. A fotókiállítás ünnepélyes megnyitójára a Kossuth téren június 4-én 9 órakor kerül sor, de a képek az egész hétvégén megtekinthetőek lesznek, valamint a virtuális kiállítás keretében a kulhonimagyarok.hu oldalunkon láthatóak.

Potápi Árpád János
Magyar szemmel
Fotópályázat
vajdasági
nyertes

Most

23:14, Frissítve: 23:28

Magabiztos győzelem Oslóban

A szerb labdarúgó-válogatott 2:0-ra nyert a norvégok ellen a Nemzetek Ligájában és ezzel biztosította a feljutást az A divízióba.

Népszerű

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.