Ugrás a tartalomra
Facebook/Potápi Árpád János

Két vajdasági nyertese van a Magyar Szemmel fotópályázatnak

2021.06.03
10:35
2021.06.03
16:40
Forrás
Pannon RTV
A pályázatot a magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság hirdette meg áprilisban.

A zentai Nagy Róbert a fényképezőgéppel készült kategória Újrakezdés témában második helyezést ért el, míg a Közönségszavazás II. kategóriában az oromhegyesi Srdić Igor fényképe első helyezést ért el. A fotópályázatot azzal a céllal hirdették meg, hogy új formában kapcsolják össze a világ különböző pontjain élő magyarokat. Több mint 10 ezer fotó érkezett be, amelyek közül 101-et részesítettek díjban, a trianoni békediktátum 101. évfordulójára emlékezve. A különdíjasoknak Vajdaságból a Prosperitati Alapítvány és vállalkozók is ajánlottak fel ajándékokat.

Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Magyarország: „A válogatott 101 fotó bemutatja, hogy 101 évvel Trianon után, 2021-ben a nemzeti újrakezdés évében mi magyarok hogyan nézzük és hogyan látjuk a világot magyar szemmel. A Magyar szemmel fotópályázat legszebb alkotásai 2021. június. 4-én, Budapesten a nemzet főterén, a Kossuth téren, az Összetartozás Emlékhelyénél kerülnek kiállításra. A fotókiállítás ünnepélyes megnyitójára a Kossuth téren június 4-én 9 órakor kerül sor, de a képek az egész hétvégén megtekinthetőek lesznek, valamint a virtuális kiállítás keretében a kulhonimagyarok.hu oldalunkon láthatóak.

Potápi Árpád János
Magyar szemmel
Fotópályázat
vajdasági
nyertes

Most

20:02

Vučić: Ukrajna a fő téma Davosban

Ukrajna kérdése játszik központi szerepet a Davosi Világgazdasági Fórumon, erről beszélt a szerb köztársasági elnök a szerb közmédiának, aki maga is részt vesz a rendezvényen.
19:33

Korszerű gépek és újítások kellenek

Sokan szeretnének korszerű gépeket vásárolni az Újvidéki Mezőgazdasági Vásáron. A beruházás azonban sokba kerül - mondják a termelők. Aki teheti, pályázati lehetőségeken keresztül próbál fejleszteni.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.