Ugrás a tartalomra
Tanjug / Strahinja Acimovic

Kétnapos franciaországi látogatáson tartózkodik Aleksandar Vučić

2022.11.10
13:17
2022.11.10
13:25
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb elnök az ötödik Párizsi békefórumon vesz részt.

Vučić csütörtökön Emmanuel Macron francia államfővel találkozik az elnöki palotában. Szerbia államfője a látogatása második napján több kétoldali tárgyalást is folytat a fórumon résztvevő vezetőkkel. Többek között találkozik Novák Katalin magyar köztársasági elnökkel, Josep Borrellel, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselőjével és Miroslav Lajčakkal, az Európai Unió Belgrád és Priština közötti párbeszédért felelős különmegbízottjával. Péntek délután pedig a Párizsi békefórumon vesz majd részt a szerb elnök.

Aleksandar Vučić
Párizs
Emmanuel Macron

Most

21:20, Frissítve: 21:25

Bántalmazta lányát egy nő Pancsován

A dél-bánáti városban letartóztattak egy 32 éves nőt, mert a gyanú szerint erőszakosan bánt lányával, sértegette, gúnyolta, szidta, kezeit a babaetetőhöz kötözte és kidobta a teraszra.
19:59, Frissítve: 20:08

Vízválság

Az évtized végére 40%-kal több édesvízre lesz szükségünk, mint amennyi elérhető lesz - állítják a szakértők.
19:21, Frissítve: 19:38

Ketyeg az éghajlati időzített bomba

Az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület kiadta legutóbbi jelentésének összefoglalóját, amelyben a tudósok rámutatnak, hogy nincs sok időnk az éghajlatváltozás elleni küzdelem megnyerésére, ezért a kibocsátások mielőbbi csökkentésére lenne szükség.
17:54, Frissítve: 20:31

Deli Andor: Versenyképes sofőrképzésre van szükség

Az Európai Parlament Közlekedési és Idegenforgalmi Szakbizottsága tárgyalta meg az Európai Bizottság legutóbbi javaslatcsomagját, amely célja a jogosítvány megszerzésére vonatkozó szabályok megreformálása és a közlekedés biztonságának növelése.

Népszerű

Mától igényelhető a nyugdíjas kártya

A Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap kirendeltségeiben vagy elektronikus úton mától lehet igényelni a nyugdíjas kártyát, amely azonosításra szolgál bizonyos kedvezményekre való jogosultság érvényesítésekor.