Ugrás a tartalomra

Kevesebb hamisított élelmiszert a piacra!

2019.11.08
14:35
Forrás
Pannon RTV
Az EU és Kína megállapodást kötött, melynek értelmében védelmet biztosítanak 100-100 földrajzi eredetvédelmi tanúsítvánnyal rendelkező termékre, így védve azokat a hamisítástól és a kisajátítástól.

Az előrejelzések szerint mindkét fél piacán megnöveli a keresletet a csúcsminőségű termékek iránt. Kína az Európai Unióból származó mezőgazdasági-élelmiszeripari termékek második legnagyobb piaca: 2018 szeptembere és 2019 augusztusa között 12,8 milliárd euró értékű agrártermék került a távol-keleti ország piacára. A kétoldalú megállapodás értelmében, ami várhatóan 2020 vége előtt lép hatályba, az európai termékek közül egyebek mellett a pezsgő, a feta sajt, az ír whiskey, a portói bor és a lengyel vodka kerül fokozott védelem alá, míg a kínai termékek sorából a rizs és az Ancsi fehér tea. A megállapodás előlátja, hogy a szerződés aláírásától számítva mindkét fél még 175-175 földrajzi eredetvédelmi tanúsítvánnyal kísért agrárterméket helyez védelem alá.

hamis élelmiszer
EU
Kína
megállapodás

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.