Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Kezdeti intézkedéseket vezetett be az amerikai kormány a koszovói intézmények ellen

2019-02-12
11:58
2019-02-12
14:40
Forrás
Szerbiai RTV
Kezdeti intézkedéseket vezetett be az amerikai kormány a koszovói intézmények ellen, mivel Ramush Haradinaj koszovói kormányfő elutasította a szerbiai árukra kirótt száz százalékos vámok eltörlését.

Lemondták egyebek között magas rangú amerikai politikai és katonai tisztségviselők koszovói látogatását.

Egyes ellenzéki pártok arra figyelmeztetnek, hogy a koszovói kormánynak meg kellene hátrálnia, mert aggodalomra adhat okot az Egyesült Államokkal való politikai viszonyok gyengülése. Pristinai sajtóinformációk szerint Kadri Veseli házelnök és Hashim Thaçi államfő is kérte a koszovói miniszterelnöktől, hogy függessze fel a vámokat annak érdekében, hogy esélyt adjanak a Belgráddal történő párbeszéd folytatására.

Haradinaj nyomatékosította, mindaddig nem fogja ezt megtenni, amíg Szerbia el nem ismeri Koszovó függetlenségét.

Az Egyesült Államok felfüggesztheti a koszovói biztonsági erők megalakításának folyamatához nyújtandó katonai-kiképzési támogatást is.

Koszovó
amerika
vám

Most

21:05

Civil Akadémia először a határon túl

Első alkalommal rendeztek meg határon túli városban Civil Akadémiát. A Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány szabadkai előadására a belépés ingyenes volt.
15:28, Frissítve: 20:02

Hadivásár Belgrádban

Megkezdődött a Partner 2019. elnevezésű, fegyvereket és katonai felszereléseket felvonultató nemzetközi vásár Belgrádban.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.