Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Kezdeti intézkedéseket vezetett be az amerikai kormány a koszovói intézmények ellen

2019-02-12
11:58
2020-02-17
19:14
Forrás
Szerbiai RTV
Kezdeti intézkedéseket vezetett be az amerikai kormány a koszovói intézmények ellen, mivel Ramush Haradinaj koszovói kormányfő elutasította a szerbiai árukra kirótt száz százalékos vámok eltörlését.

Lemondták egyebek között magas rangú amerikai politikai és katonai tisztségviselők koszovói látogatását.

Egyes ellenzéki pártok arra figyelmeztetnek, hogy a koszovói kormánynak meg kellene hátrálnia, mert aggodalomra adhat okot az Egyesült Államokkal való politikai viszonyok gyengülése. Pristinai sajtóinformációk szerint Kadri Veseli házelnök és Hashim Thaçi államfő is kérte a koszovói miniszterelnöktől, hogy függessze fel a vámokat annak érdekében, hogy esélyt adjanak a Belgráddal történő párbeszéd folytatására.

Haradinaj nyomatékosította, mindaddig nem fogja ezt megtenni, amíg Szerbia el nem ismeri Koszovó függetlenségét.

Az Egyesült Államok felfüggesztheti a koszovói biztonsági erők megalakításának folyamatához nyújtandó katonai-kiképzési támogatást is.

Koszovó
vám
Amerikai Egyesült Államok

Most

15:06, Frissítve: 15:12

Online térbe költöztek az egyházak is

Az egyházak működésére is kihat a rendkívüli helyzet. Nem tartanak tömeges rendezvényeket, a misék, hittanórák az online térbe költöztek. A cél a hívek megvédése a koronavírustól.
14:13, Frissítve: 14:25

Karanténrepertoár

A közönség szavazatai alapján a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata összeállította online repertoárját.

Népszerű

Ezek a koronavírus tünetei

A Covid-19 koronavírus-fertőzés tünetei kezdetben emlékeztetnek a megfázásra. Ezek a hőemelkedés, torokfájás, tüsszögés, köhögés és nehéz légzés, gyengeség.