Ugrás a tartalomra

Kézhez kapták a képviselők a jelentést, február másodikára hívták össze a Koszovóról szóló ülést

2023.01.31
16:49
2023.01.31
19:39
Forrás
Politika
Kézbesítették a képviselőknek a kormány prištinai ideiglenes intézményekkel folytatott tárgyalási folyamatról szóló jelentését. Kézhez kapták a képviselők a jelentést, február másodikára hívták össze a Koszovóról szóló ülést

A kormány által a képviselőknek elküldött Jelentés a prištinai ideiglenes intézményekkel folytatott tárgyalási folyamatról című dokumentum a 2022. szeptember 1. és 2023. január 15. közötti időszakra vonatkozik – jelent meg a parlament honlapján.

Az illetékesek szerint a jelentés a koszovói szerbek veszélyeztetettségét bizonyítja, mivel az elmúlt négy és fél hónapban 68 etnikai indíttatású támadás történt, ami Kurti közel két évvel ezelőtti hatalomra jutása óta a szerbek ellen elkövetett összes ilyen támadás 25 százaléka.

A bejelentések szerint a képviselők február 2-án vitáznak a koszovói jelentésről. A parlament ülésén Aleksandar Vučić államfő is részt vesz.

Szerbia
Pristina
jelentés

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.