Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Kézhez kapták a képviselők a jelentést, február másodikára hívták össze a Koszovóról szóló ülést

2023.01.31
16:49
2023.01.31
19:39
Forrás
Politika
Kézbesítették a képviselőknek a kormány prištinai ideiglenes intézményekkel folytatott tárgyalási folyamatról szóló jelentését. Kézhez kapták a képviselők a jelentést, február másodikára hívták össze a Koszovóról szóló ülést

A kormány által a képviselőknek elküldött Jelentés a prištinai ideiglenes intézményekkel folytatott tárgyalási folyamatról című dokumentum a 2022. szeptember 1. és 2023. január 15. közötti időszakra vonatkozik – jelent meg a parlament honlapján.

Az illetékesek szerint a jelentés a koszovói szerbek veszélyeztetettségét bizonyítja, mivel az elmúlt négy és fél hónapban 68 etnikai indíttatású támadás történt, ami Kurti közel két évvel ezelőtti hatalomra jutása óta a szerbek ellen elkövetett összes ilyen támadás 25 százaléka.

A bejelentések szerint a képviselők február 2-án vitáznak a koszovói jelentésről. A parlament ülésén Aleksandar Vučić államfő is részt vesz.

Szerbia
Pristina
jelentés

Most

16:37, Frissítve: 16:46

A hírös debellácsi nagyvásár

A torontálvásárhelyi híres debellácsi nagyvásár az idén ünnepli 150 éves fennállását. Az első tavaszi vásár nagyon jól alakult, a helyiek és a szervezők szerint rég nem volt ilyen nagy az érdeklődés.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.