Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Kézhez kapták a képviselők a jelentést, február másodikára hívták össze a Koszovóról szóló ülést

2023.01.31
16:49
2023.01.31
19:39
Forrás
Politika
Kézbesítették a képviselőknek a kormány prištinai ideiglenes intézményekkel folytatott tárgyalási folyamatról szóló jelentését. Kézhez kapták a képviselők a jelentést, február másodikára hívták össze a Koszovóról szóló ülést

A kormány által a képviselőknek elküldött Jelentés a prištinai ideiglenes intézményekkel folytatott tárgyalási folyamatról című dokumentum a 2022. szeptember 1. és 2023. január 15. közötti időszakra vonatkozik – jelent meg a parlament honlapján.

Az illetékesek szerint a jelentés a koszovói szerbek veszélyeztetettségét bizonyítja, mivel az elmúlt négy és fél hónapban 68 etnikai indíttatású támadás történt, ami Kurti közel két évvel ezelőtti hatalomra jutása óta a szerbek ellen elkövetett összes ilyen támadás 25 százaléka.

A bejelentések szerint a képviselők február 2-án vitáznak a koszovói jelentésről. A parlament ülésén Aleksandar Vučić államfő is részt vesz.

Szerbia
Pristina
jelentés

Most

21:20, Frissítve: 21:25

Bántalmazta lányát egy nő Pancsován

A dél-bánáti városban letartóztattak egy 32 éves nőt, mert a gyanú szerint erőszakosan bánt lányával, sértegette, gúnyolta, szidta, kezeit a babaetetőhöz kötözte és kidobta a teraszra.
19:59, Frissítve: 20:08

Vízválság

Az évtized végére 40%-kal több édesvízre lesz szükségünk, mint amennyi elérhető lesz - állítják a szakértők.
19:21, Frissítve: 19:38

Ketyeg az éghajlati időzített bomba

Az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület kiadta legutóbbi jelentésének összefoglalóját, amelyben a tudósok rámutatnak, hogy nincs sok időnk az éghajlatváltozás elleni küzdelem megnyerésére, ezért a kibocsátások mielőbbi csökkentésére lenne szükség.

Népszerű

Mától igényelhető a nyugdíjas kártya

A Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap kirendeltségeiben vagy elektronikus úton mától lehet igényelni a nyugdíjas kártyát, amely azonosításra szolgál bizonyos kedvezményekre való jogosultság érvényesítésekor.