Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Marjan Vucetic

A KFOR elleni támadásokra reagálva a NATO új egységeket küld Koszovóba

2023.05.30
16:54
Forrás
Szerbiai RTV
Az Észak-atlanti Szerződés Szervezete tartalékos egységeket telepít a Nyugat-Balkánra.

Az újabb NATO-erők bevetése Koszovóban egy intézkedés annak biztosítására, hogy a KFOR rendelkezzen a biztonság fenntartásához szükséges képességekkel az ENSZ Biztonsági Tanácsának felhatalmazásával összhangban – írták a parancsnokság Twitteren közzétett közleményében. Kiemelték, hogy a KFOR gyors, visszafogott és professzionális lépéseket tett a zavargások megállítása és életek megmentése érdekében. Az erőszaknak véget kell vetni, és minden félnek abba kell hagynia a békét aláásó lépéseket Koszovóban – jelentette ki Stuart Mansch, a szövetséges erők nápolyi parancsnoka. A Parancsnokság Twitter-fiókján közzétett közleményben hozzáteszik, hogy a továbbra is szorosan figyelemmel kísérik a koszovói helyzetet, és továbbra is együttműködnek a KFOR-ral, hogy biztosítsák minden közösség számára a szabad mozgást az ENSZ Biztonsági Tanácsának 1244. számú határozatával összhangban.

KFOR
NATO
Koszovó

Most

15:39, Frissítve: 16:05

Lóversenyt tartottak Zobnaticán

A versenyre az ország több pontjáról érkeztek résztvevők, de érdeklődők is. Hat galoppfutamon ötven ló és lovasa állt rajthoz. Az év harmadik lóversenyének legnagyobb nyereménye 1 millió 250 ezer dinár volt.
14:50, Frissítve: 16:08

Király Ilona asztalitenisz emléktorna Csókán

A versenyre Újvidékről és Magyarországról is érkeztek sportolók. Az esemény célja, hogy a sport szeretete és népszerűsítése mellett, méltó emléket állítsanak egy olyan nagyszerű sportolónak és edzőnek, mint Király Ilona-Piki volt.
12:38, Frissítve: 16:27

Megszentelték a terményt Horgoson

Megszentelték a terményt Horgoson, a Havas Boldogasszony-templomban. Az esemény a Szüreti Napok egyik legrégebbi és legnagyobb hagyománnyal rendelkező kísérőprogramja.

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.