Ugrás a tartalomra

Ki kell aknázni a szerb-magyar infrastruktúra-fejlesztési keretegyezményben rejlő lehetőségeket

2023.02.06
13:54
2023.02.06
16:15
Forrás
Pannon RTV
Tomislav Momirović bel- és külkereskedelmi miniszterrel tárgyalt dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti frakcióvezetője Belgrádban. A két fél a szerb-magyar gazdasági kapcsolatokról egyeztetett.

Momirović a szerb-magyar gazdasági vegyes bizottság társelnöke, a magyar fél részéről a másik társelnöki posztot pedig Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter látja el. A két társelnök holnap Belgrádban találkozik. Dr. Pásztor Bálint Facebook-bejegyzésében arról ír, hogy Momirovićtyal áttekintették a legfontosabb infrastruktúra-fejlesztési és gazdasági projekteket, és abban egyeztek meg, hogy a határátlépést gyorsítani kell közúton és majd vasúton is, illetve hogy ki kell aknázni a szerb-magyar infrastruktúra-fejlesztési keretegyezményben rejlő lehetőségeket. A tárcavezető kezdeményezte megbeszélésen egyetértettek abban is, hogy a Szeged-Szabadka és a Budapest-Belgrád vasútvonal kiépítése a régió régen nem tapasztalt fellendülését eredményezi majd.

Tomislav Momirović
Dr. Pásztor Bálint

Most

16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.