Ugrás a tartalomra

Ki is valójában a világ vezető hatalmának első embere? (videó)

2016.11.09
11:37
A 69 éves Donald Trump az Egyesült Államok legidősebben hivatalba lépő elnöke
A 69 éves Donald Trump az Egyesült Államok legidősebben hivatalba lépő elnöke. Saját bevallása szerint 10 milliárd dollár a vagyona, a Forbes üzleti magazin szerint 3,7 milliárd. A céget, amit naggyá tett, apjától örökölte, de ő tette milliárdossá. Donald Trump apai nagyapja német bevándorlóként 1885-ben érkezett az Egyesült Államokba, édesanyja skót származású, Fred Christ Trump és Mary Trump gyermekeként 1946-ban New Yorkban, Queensben született, öt testvér közül másodikként. Tanult a Fordham Egyetemen, a Wharton Schoolban és a Pennsylvania Egyetemen is. Apja cégénél tanulta ki az ingatlanos szakmát, és az ingatlanbefektetései tették igazán ismertté. A beruházások között szerepelnek toronyházak luxuslakásokkal és irodákkal, hotelek, bevásárló központok és golfpályák. A népszerűségében nagy szerepet játszanak könyvei, melyekben őszintén osztja meg sikereinek titkát, a motivációs előadók között talán az egyik legkeresettebb. A 90-es években több amerikai sikerfilmben, sorozatban is vállalt rövid jelenetet. A Reszkessetek betörők második részében New York-i szállodatulajdonosként láthattuk, sőt egyszer még a Szex és New York-ban is feltűnt, ahol saját magát alakította. Trump egyébként háromszor nősült. Először 1977-ben Ivana Zelnickova csehszlovák síelővel kötött házasságot, három gyereke született tőle. Második felesége egy vidéki szépségkirálynő volt. Marla Maplessal egy lányuk született, majd elváltak, és Trump 2005-ben nősült újra, a szlovén származású Melania Krauss egy fiúval ajándékozta meg. A mogul óvatos volt, és mindegyik alkalommal házassági szerződéssel biztosította be magát.



Politikai karrierbe a kétezres évek elején kezdett, először demokrata, majd republikánus színekben, és fontolgatta a 2012-es választásokon az amerikai elnöki posztért való indulást. A 2016-os elnökválasztást meg is nyerte. 2017. január 20-án lép majd hivatalba, mint az Amerikai Egyesült Államok 45. elnöke.
életrajz
Donald Trump

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.