Ugrás a tartalomra

Kiderül, kik lesznek a miniszterek

2020.10.25
07:49
2020.10.25
12:51
Forrás
Blic
10 órától ülésezik a Szerb Haladó Párt Elnöksége, ezt követően pedig ismertetik az ott elhangzott neveket.

Amennyiben a szerbiai köztársasági parlament elfogadja a javaslatot, az új kabinet 21 minisztériummal rendelkezik majd, hárommal többel mint az előző ciklusban. Lehet családpolitikai, falupolitikai valamint emberi- és kisebbségi jogi minisztérium is. A belgrádi sajtó már egyes miniszterek neveit is tudni véli. A Blic szerint például az egészségügyi tárca élén nem lesz változás, Zlatibor Lončar marad továbbra is a pozícióban. Ugyanakkor Nela Kuburović igazságügyi minisztert Maja Popović válthatja, aki eddig a Biztonsági-információs Ügynökségben végzett jogi feladatokat.

A lap tudni véli azt is, hogy Mladen Šarčević oktatási miniszter távozik posztjáról, és azt is, hogy Gordana Čomić lesz az egyik új, az emberi- és kisebbségi jogi tárca vezetője. Az bizonyosnak látszik, hogy az új kormányban lényegesen több nő jut majd szerephez mint az előző ciklusban.

szerb kormány
miniszterek

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.