Ugrás a tartalomra

Kiderült, kit javasol az MNT elnökének a Magyar Összefogás képviselőcsoportja

2022.12.08
20:43
Forrás
Facebook
FELKÉSZÜLTÜNK AZ MNT DECEMBER 16-I ALAKULÓ ÜLÉSÉRE! - ezzel a mondattal kezdődik Pásztor István Facebook bejegyzése.

Fremond Árpádot fogja javasolni az MNT elnökének a Magyar Összefogás képviselőcsoportja - olvasható Pásztor István Facebook bejegyzésében. A VMSZ elnökének posztjából az is kiderül, hogy a Magyar Nemzeti Tanács alakuló ülését december 16-án tartják majd.

FELKÉSZÜLTÜNK AZ MNT DECEMBER 16-I ALAKULÓ ÜLÉSÉRE! - ezzel a mondattal kezdődik Pásztor István Facebook bejegyzése - amiből egyebek mellett az is kiderül, hogy a Magyar Összefogás képviselőcsoportja Fremond Árpádot fogja javasolni az MNT elnöki posztjára. Elnökhelyettesének pedig Rigó Pál Zsófiát javasolják - írta a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.

Az MNT Intézőbizottságának elnökévé Sárközi Istvánt, tagjainak Kabók Erikát, Hugyik Richárdot, Potrebić Varjú Tatjanát és Tóth Ramónát javasolják és választják meg, a hivatalvezetőnek Lulić Emilt kérik fel. Szándék született a bizottsági elnöki megbízatásokról is. A közoktatási bizottság elnökévé Námesztovszki Zsoltot, a tájékoztatási elnökévé Kozma Líviát, a művelődési elnökévé Lovas Ildikót, míg a nyelvhasználati bizottság elnökévé Lakatos Adriánt tervezik megválasztani - olvasható Pásztor István bejegyzésében.

Fremond Árpád lemondott a VMSZ-ben betöltött összes funkciójáról, illetve a képviselőházi mandátumáról is. A párt új alelnöke Vicsek Annamária lett. A VMSZ tanácsában Kislinder Gábor kapott helyett, Szatmári Adrián pedig az Elnökség újonnan megválasztott tagja lett. Molnár Viktor személyében a tanács megválasztotta új elnökét, az alelnök pedig Kormányos László lesz. Sárközi Istvánt, a kishegyesi KKT elnöki posztjában ifj. Juhász Bálint fogja váltani - közölte Pásztor István közösségi oldalán.

MNT
elnök
javaslat
Magyar Összefogás
Fremond Árpád

Most

19:23, Frissítve: 20:48

Egyre több alkoholt fogyasztanak a kiskorúak

Minden második szerbiai kiskorú átlagosan 13 éves korában próbálja ki először alkoholt, minden tizedik pedig havonta legalább egyszer iszik - ez derül ki a Batut Közegészségügyi Intézet adataiból.

Népszerű