Ugrás a tartalomra

Kiderült, kit javasol az MNT elnökének a Magyar Összefogás képviselőcsoportja

2022.12.08
20:43
Forrás
Facebook
FELKÉSZÜLTÜNK AZ MNT DECEMBER 16-I ALAKULÓ ÜLÉSÉRE! - ezzel a mondattal kezdődik Pásztor István Facebook bejegyzése.

Fremond Árpádot fogja javasolni az MNT elnökének a Magyar Összefogás képviselőcsoportja - olvasható Pásztor István Facebook bejegyzésében. A VMSZ elnökének posztjából az is kiderül, hogy a Magyar Nemzeti Tanács alakuló ülését december 16-án tartják majd.

FELKÉSZÜLTÜNK AZ MNT DECEMBER 16-I ALAKULÓ ÜLÉSÉRE! - ezzel a mondattal kezdődik Pásztor István Facebook bejegyzése - amiből egyebek mellett az is kiderül, hogy a Magyar Összefogás képviselőcsoportja Fremond Árpádot fogja javasolni az MNT elnöki posztjára. Elnökhelyettesének pedig Rigó Pál Zsófiát javasolják - írta a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.

Az MNT Intézőbizottságának elnökévé Sárközi Istvánt, tagjainak Kabók Erikát, Hugyik Richárdot, Potrebić Varjú Tatjanát és Tóth Ramónát javasolják és választják meg, a hivatalvezetőnek Lulić Emilt kérik fel. Szándék született a bizottsági elnöki megbízatásokról is. A közoktatási bizottság elnökévé Námesztovszki Zsoltot, a tájékoztatási elnökévé Kozma Líviát, a művelődési elnökévé Lovas Ildikót, míg a nyelvhasználati bizottság elnökévé Lakatos Adriánt tervezik megválasztani - olvasható Pásztor István bejegyzésében.

Fremond Árpád lemondott a VMSZ-ben betöltött összes funkciójáról, illetve a képviselőházi mandátumáról is. A párt új alelnöke Vicsek Annamária lett. A VMSZ tanácsában Kislinder Gábor kapott helyett, Szatmári Adrián pedig az Elnökség újonnan megválasztott tagja lett. Molnár Viktor személyében a tanács megválasztotta új elnökét, az alelnök pedig Kormányos László lesz. Sárközi Istvánt, a kishegyesi KKT elnöki posztjában ifj. Juhász Bálint fogja váltani - közölte Pásztor István közösségi oldalán.

MNT
elnök
javaslat
Magyar Összefogás
Fremond Árpád

Most

09:54, Frissítve: 10:29

Busóbemutató a VM4K-ban

A busómaszkfaragás fortélyaival és a busójárás történetével ismerkedhettek meg csütörtök este mindazok, akik ellátogattak a szabadkai VM4K Klubhelyiségébe.
07:22, Frissítve: 08:00

Lehűlést hoz a borulás

Ma túlnyomóan felhős idő várható. Először Szerbia északi részén, tehát Vajdaságban lesz egyre borultabb az ég, a felhősödés azután az ország többi részére is kiterjed.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.