Ugrás a tartalomra

Kiderült, mik lesznek a magyar elnökség prioritásai az Európa Tanácsban

2021.05.03
14:34
Forrás
hirado.hu
Az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának vezetését májusban veszi át Magyarország Németországtól. Kiderült, mik lesznek a magyar elnökség legfontosabb prioritásai ennek kapcsán.

Az ország öt fő témakört fog különös hangsúlyban részesíteni. Az első a nemzeti kisebbségek helyzetének elemzése. A második a jövő nemzedékkel kapcsolatos politikák és lépések megvitatása. Egyebek mellett a család, az ifjúság, a felnövekvő nemzedékek és a társadalmi felzárkóztatás tartozik ebbe a csoportba. A harmadik a vallásközi párbeszéd. Továbbá olyan globális problémákra szeretnék még felhívni a figyelmet, mint például az informatikai forradalom és a mesterséges intelligencia, valamint a környezettel kapcsolatos témák. Az Európa Tanácsot 1949. május 5-én a londoni szerződés keretében hozták létre, jelenleg 47 állam a tagja, Magyarország 1990-ben csatlakozott, és egyszer már elnökölt. 

Európa Tanács

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.