Ugrás a tartalomra
Youtube/EuropeanCouncil

Kiderült, mik lesznek a magyar elnökség prioritásai az Európa Tanácsban

2021.05.03
14:34
Forrás
hirado.hu
Az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának vezetését májusban veszi át Magyarország Németországtól. Kiderült, mik lesznek a magyar elnökség legfontosabb prioritásai ennek kapcsán.

Az ország öt fő témakört fog különös hangsúlyban részesíteni. Az első a nemzeti kisebbségek helyzetének elemzése. A második a jövő nemzedékkel kapcsolatos politikák és lépések megvitatása. Egyebek mellett a család, az ifjúság, a felnövekvő nemzedékek és a társadalmi felzárkóztatás tartozik ebbe a csoportba. A harmadik a vallásközi párbeszéd. Továbbá olyan globális problémákra szeretnék még felhívni a figyelmet, mint például az informatikai forradalom és a mesterséges intelligencia, valamint a környezettel kapcsolatos témák. Az Európa Tanácsot 1949. május 5-én a londoni szerződés keretében hozták létre, jelenleg 47 állam a tagja, Magyarország 1990-ben csatlakozott, és egyszer már elnökölt. 

Európa Tanács
Magyarország

Most

07:41

Jelentősen enyhültek a korlátozások Angliában

Jelentősen enyhültek a járványügyi korlátozások Angliában, bár a brit kormány továbbra is fokozott elővigyázatosságra intette a lakosságot, elsősorban a koronavírus indiai változatának egyes gócpontokban észlelt terjedése miatt.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.