Ugrás a tartalomra
Youtube/EuropeanCouncil

Kiderült, mik lesznek a magyar elnökség prioritásai az Európa Tanácsban

2021.05.03
14:34
Forrás
hirado.hu
Az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának vezetését májusban veszi át Magyarország Németországtól. Kiderült, mik lesznek a magyar elnökség legfontosabb prioritásai ennek kapcsán.

Az ország öt fő témakört fog különös hangsúlyban részesíteni. Az első a nemzeti kisebbségek helyzetének elemzése. A második a jövő nemzedékkel kapcsolatos politikák és lépések megvitatása. Egyebek mellett a család, az ifjúság, a felnövekvő nemzedékek és a társadalmi felzárkóztatás tartozik ebbe a csoportba. A harmadik a vallásközi párbeszéd. Továbbá olyan globális problémákra szeretnék még felhívni a figyelmet, mint például az informatikai forradalom és a mesterséges intelligencia, valamint a környezettel kapcsolatos témák. Az Európa Tanácsot 1949. május 5-én a londoni szerződés keretében hozták létre, jelenleg 47 állam a tagja, Magyarország 1990-ben csatlakozott, és egyszer már elnökölt. 

Európa Tanács
Magyarország

Most

22:29

A hatodik napon

Tartalmas program vár a szerb sportolókra a tokiói olimpia 6. napján, a magyarok is újabb döntőkre készülnek.
17:45, Frissítve: 19:31

Mikor jöhet a harmadik dózis?

Konkrét döntések nem születtek, viszont több ajánlást is megfogalmaztak a köztársasági válságstáb mai ülésén. A lehetséges korlátozó intézkedésekről is egyeztettek.
15:34, Frissítve: 16:32

Szóval, rímmel, színházzal Óbecsén

Drámatábort szerveztek idén is Óbecsén, a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben. A résztvevők a bábozással és a mozgásszínházzal ismerkednek. A tanultakat pénteken gálaműsorban mutatják meg a közönségnek.

Népszerű