Ugrás a tartalomra

Kihallgatták Boris Tadićot

2013.01.25
16:08
Kihallgatták ma Boris Tadić korábbi szerb elnököt a belgrádi alapfokú bíróságon
Kihallgatták ma Boris Tadić korábbi szerb elnököt a belgrádi alapfokú bíróságon. A politikus a gyanú szerint védelmi miniszterként 2004-ben jogtalanul állította félre Aco Tomićot, a katonai-védelmi ügynökség nyugalmazott igazgatóját. Nyugodtan, oldalán testőreivel érkezett a kihallgatásra Boris Tadić a belgrádi alapfokú bíróság épületéhez. Az ellene felhozott vádat Goran Petronijević, Aco Tomić ügyvédje ismertette. „A hatáskörén kívül, mint Szerbia és Montenegró védelmi minisztere a szükségállapot idején határozatot hozott Arsen Tomić tábornok kényszernyugdíjazásáról, aki akkor a hadsereg biztonságáért felelő tábornok segédje volt. A törvény szerint ehhez nem lett vona joga.” httpv://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JH1Lt3wg2jA Emiatt ráadásul 100 napot őrizetben kellett töltenie a sértettnek a „Sablja” akciót követően. Az akkori gyanú szerint Aco Tomićnak kapcsolatai voltak a zimonyi klánnal, amely egyebek mellett Zoran Đinđić, néhai szerb kormányfő meggyilkolásáért is felelős. Tomić tagadta a kapcsolatot. Boris Tadić szerint nem volt hibás a döntés, és nincs mitől félnie. „A bíróság csak végezze a dolgát, és a jogi eljárás is haladjon úgy, ahogy kell. A részvétel polgári és jogi kötelességem. Ezzel hozzájárulok a jogi rendszer fenntartásához is Szerbiában.” Aco Tomić egyébként korábban már 3 millió dináros kártérítést kapott. A bíróság később dönt, hogy indít-e eljárást Tadić ellen.

Most

19:03, Frissítve: 19:25

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.
16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.
15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.