Ugrás a tartalomra

Kihez forduljunk, ha nem szereplünk a választói névjegyzékben?

2020.03.12
21:45
2020.03.12
21:52
Április 26-án köztársasági, tartományi és önkormányzati választásokat tartanak Szerbiában. A választói névjegyzékről is szó volt a Közügyekben.

Minden 18-dik életévét betöltött, szerb állampolgársággal rendelkező személynek jogában áll részt vennie. A választópolgárok névsorát az egységesített választói névjegyzékben vezetik az illetékes szervek. Ebbe a névjegyzékbe pedig mindenki betekinthet, leellenőrizheti, hogy szerepel-e a névjegyzéken. Ehhez csak egy számítógépre, tablettra vagy mobiltelefonra van szükség a személyi igazolványok kívül.

Közügyek
Választások 2020

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.