Ugrás a tartalomra

Kihirdették a Vajdasági Magyar Szövetség hétfőn átadott köztársasági választási listáját

2020.03.09
20:14
2020.05.21
11:35
Forrás
Pannon RTV
A VMSZ lesz a negyedik párt a szavazólapon a köztársasági parlamenti választáson.

A VMSZ önállóan indul a választásokon, és teljes, 250 fős listát adott át. A szükséges tízezer támogatói aláíráson felül további 1967-et szedett össze a párt a hétvégén. A VMSZ a negyedik párt, amelyik köztársasági szinten átadta a választási listáját. A Köztársasági Választási Bizottság ma ki is hirdette a listát. Politikusok, értelmiségiek, civil szervezetek képviselői, egyetemisták, nyugdíjasok, művészek is helyet kaptak a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti választásokra leadott listáján. A VMSZ választási kampányának jelmondata: Közösség, fejlődés, jövő.

Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét kérdeztük.

A VMSZ köztársasági listavezetője Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség eddigi köztársasági frakcióvezetője. A politikus a listaátadáskor elmondta, hasonló témákra lehet számítani a következő négy évben is, mint az előző ciklusban, és a VMSZ minden jelentős folyamatból kiveszi majd a részét.

A lista további első néhány helyén a VMSZ jelenlegi parlamenti képviselői szerepelnek, Kovács Elvira, Fremond Árpád és Pék Zoltán. Ötödikként került a listára Vicsek Annamária, aki a most véget érő mandátumban oktatási államtitkár volt, ezt megelőzően azonban már a VMSZ-frakciót segítette munkájával.

Nem elhanyagolható Szerbia európai uniós integrációjának a témája sem, hiszen ez a folyamat is lassult az utóbbi időben, és új csatlakozási módszertant vezettek be. Kovács Elvira képviselőjelölt rámutatott, a következő időszakban az EU-csatlakozás kiemelt figyelmet kap.

A mezőgazdaság területén számos ígéret valósult meg az elmúlt négy évben - mutatott rá Fremond Árpád, ám van még tennivaló - tette hozzá a képviselőjelölt.

Pék Zoltán arról beszélt, hogy van még tennivaló mind a gazdaság, mind az infrastruktúra, mind pedig a pénzügyek területén, a cél azonban továbbra is az, hogy a vajdasági emberek érdekei minél jobban érvényesülhessenek.

A VMSZ jelenlegi államtitkárai közül Juhász Attila és Kern Imre is szerepel a választási listán. Az első tíz helyen találjuk még Újhelyi Ákos közgazdászt és Úri Emese orvos nevét, Kiss Nándort, a VMSZ Ifjúsági Fórumának elnökét és Ökrész Rozáliát, a Magyar Szó Lapkiadó Kft. igazgatóját.

A 250 fős listán helyet kapott még többek között Blaskó Árpád szabadkai képzőművész, Kisimre Szerda Anna topolyai néptáncoktató, Baji Csaba csókai matematika-tanár, Farkas Ferenc nagybecskereki nyugdíjas és Bóka Olivér gombosi diák is.

Vajdasági Magyar Szövetség
VMSZ
lista
jelöltek
Pásztor István
Kovács Elvira
Fremond Árpád
Pék Zoltán
Választások 2020

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.