Ugrás a tartalomra

Kijev ellentámadásra készül, Oroszország az ukrán fővárost támadja

2023.06.04
10:39
2023.06.04
10:53
Forrás
Pannon RTV
Ukrán források szerint ismét légitámadás alá vonták az oroszok Kijevet. A főváros katonai vezetése szerint azonban minden rakétát sikerült a légvédelemnek lelőnie.

A Reuters tudósítói szerint a légiriadó órái alatt több távoli robbanást is lehetett hallani, de a városba rakéták nem csapódtak. Nem csak Kijevet érte támadás, Kirovgrád és Zaporizzsja körzeteket is támadták. Az ukránok szerint a keleti országrészben Dnyipróban rakétatalálat ért két lakóépületet, 20 sérültről számoltak be.

Eközben az orosz források is rakétatámadásokat jelentettek a Krím-félszigeten. A körzet katonai vezetője elmondta, öt ukrán drónt lőttek le és további négyet kényszerítettek a földre elektronikus zavarással. Hozzátette, személyi sérülés nem történt, mindössze néhány épületen törtek be az ablakok. Kijev már több hónapja egy nagyszabású ellentámadásra készülődik, nehézfegyvereket halmoz fel és képez ki katonákat használatukra. Az offenzíva célja az orosz erők maradéktalan eltávolítása az ukrán területekről.

orosz-ukrán háború

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.