Ugrás a tartalomra
Pixabay

Kilép pártjából Matteo Renzi

2019-09-17
08:47
Forrás
MTI
Kilép pártjából Matteo Renzi, az olasz balközép Demokrata Párt volt főtitkára, volt miniszterelnök, és önálló parlamenti frakciót alakít.

Renzi arról biztosította a kormányfőt, hogy az általa tervezett új parlamenti frakció továbbra is támogatja a Demokrata Párt és az Öt Csillag Mozgalom szeptember elején megalakított kormányát. Számítások szerint Matteo Renzivel a Demokrata Párt mintegy húsz képviselője és tíz szenátora készül új parlamenti frakciót alakítani. Olasz sajtókommentárok szerint egy önálló frakcióval Renzi meghatározhatja a néhány hete az ő közreműködésével megszületett Demokrata Párt és Öt Csillag Mozgalom kormány sorsát is. Az olasz Demokrata Párt politikusai "földrengésnek" nevezték a Matteo Renzi előidézte pártszakadást, Dario Franceschini szerint például Renzi döntésével Matteo Salvinit, a Liga vezetőjét és az olasz jobboldalt erősíti.

Olaszország
Matteo Renzi
Demokrata Párt

Most

07:10, Frissítve: 09:35

A héten marad a változékony időjárás

Csapadékos, változékony hetünk lesz. Nem kizárt a mennydörgéssel kísért zivatar sem, amelyet jégeső kísérhet. A június hozhat változást, napsütést, szárazabb időt.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.