Ugrás a tartalomra

Kína minden szinten együttműködne Szerbiával

2017.07.17
13:13
2024.03.19
08:50
A Kínai Népköztársaság nyitott arra, hogy az Egy övezet, egy út elnevezésű projekt kapcsán minden szinten együttműködjön Szerbiával.

A Kínai Népköztársaság nyitott arra, hogy az Egy övezet, egy út elnevezésű projekt kapcsán minden szinten együttműködjön Szerbiával, és a felvázolt terveket közösen valósítsák meg – jelentette ki Kína házelnöke a szerbiai parlamentben. Csang Tö-csiang hozzátette, Szerbia a régió első olyan országa, amely partnerségi viszonyt alakított ki Kínával. Szavai szerint a távol-keleti ország vezetése reményének adott hangot, hogy Szerbia minél hamarabb az Európai Unió tagjává válik. A két ország közötti együttműködést mi sem bizonyítja jobban, minthogy 2016-ban a bilaterális kereskedelmi forgalom elérte az 590 millió dollárt, amely a korábbi évekhez képest több mint 8 százalékos növekedést jelent. A kínai tisztségviselő fogadásán részt vett egyébként Ana Brnabić szerb kormányfő is. (Szerbiai RTV, fotó: Tanjug)

Kínai Népköztársaság
Dzsang De Jiang
Egy övezet
egy út

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.