Ugrás a tartalomra

Kína minden szinten együttműködne Szerbiával

2017-07-17
13:13
2017-10-04
12:09
A Kínai Népköztársaság nyitott arra, hogy az Egy övezet, egy út elnevezésű projekt kapcsán minden szinten együttműködjön Szerbiával.

A Kínai Népköztársaság nyitott arra, hogy az Egy övezet, egy út elnevezésű projekt kapcsán minden szinten együttműködjön Szerbiával, és a felvázolt terveket közösen valósítsák meg – jelentette ki Kína házelnöke a szerbiai parlamentben. Csang Tö-csiang hozzátette, Szerbia a régió első olyan országa, amely partnerségi viszonyt alakított ki Kínával. Szavai szerint a távol-keleti ország vezetése reményének adott hangot, hogy Szerbia minél hamarabb az Európai Unió tagjává válik. A két ország közötti együttműködést mi sem bizonyítja jobban, minthogy 2016-ban a bilaterális kereskedelmi forgalom elérte az 590 millió dollárt, amely a korábbi évekhez képest több mint 8 százalékos növekedést jelent. A kínai tisztségviselő fogadásán részt vett egyébként Ana Brnabić szerb kormányfő is. (Szerbiai RTV, fotó: Tanjug)

Kínai Népköztársaság
Dzsang De Jiang
Egy övezet
egy út

Most

23:33, Frissítve: 00:12

Közvita a vajdasági közmédia műsorairól

A vajdasági közmédia műsorairól tartott közvitát csütörtökön este Szabadkán a Vajdasági RTV Műsortanácsa. Pancsova és Temerin után a szabadkai volt a harmadik, a zárórendezvény Újvidéken lesz.
23:23, Frissítve: 00:34

Győzött a Partizan

A Partizan labdarúgói 2:1-es győzelmet arattak a Young Boys csapata felett az Európa Liga B csoportjának ötödik fordulójában. A Partizan bejutott a kieséses szakaszba az Európa Ligában.
22:23, Frissítve: 00:12

„Szeretném, ha lennének barátaim”

Tavaly karácsony óta nincs áram a bajmoki Bošković család házában. Öten élnek együtt egy háztartásban. Három gyermekük van, de hamarosan újabb babával bővül a család.
21:54, Frissítve: 00:33

BATE Boriszov - Crvena Zvezda 0:0

A belgrádi együttes gól nélküli mérkőzést játszott Fehéroroszországban. Ezzel növelte esélyét, hogy tavaszra is a nemzetközi porondon szerepelhessen.

Népszerű

rendőr

Enyhébb büntetés a városi gyorshajtóknak

A szerbiai közlekedésbiztonsági törvénytervezet egyik váratlan újdonsága, hogy enyhébb büntetésekkel számolhatnak azok, akik lakott településen lépik át a megengedett sebességet.
Fremond Árpád

Fontos személycserék a topolyai tisztségeken

Képviselő-testületi ülést tartanak Topolyán csütörtökön, melyen fontos személycserékről is döntenek - nyilatkozta Fremond Árpád, a VMSZ topolyai szervezetének elnöke, köztársasági parlamenti képviselő