Ugrás a tartalomra

Kína, Oroszország és az USA belgrádi nagykövetével tárgyalt Vučić

2018.12.04
15:15
2024.03.19
08:43
Forrás
Pannon RTV
Aleksandar Vučić ma Kína és Oroszország belgrádi nagykövetével, Li Man Csanggal és Alekszandr Csepurinnal tárgyalt. Felkérte őket, tájékoztassák Pekinget és Moszkvát a jelenlegi koszovói helyzetről.

Az Egyesült Államok belgrádi nagykövetével, Kyle Scott-tal is találkozott délelőtt a szerb államfő. Arra kérte az amerikai nagykövetet, hogy az Egyesült Államok figyelmeztesse Prištinát, hogy a drasztikusan megnövelt vámokkal fenyegeti a régió békéjét és stabilitását.

Kína belgrádi nagykövetével, Li Man Csanggal találkozott Aleksandar Vučić Belgrádban. A szerb államfő elmondta, a Szerbia ellen bevezetett külön illeték és az, hogy december 14-én megalakítják a koszovói katonaságot a koszovói szerbek életkörülményeinek ellehetetlenítését jelenti. Figyelmeztet arra is, hogy Koszovó felelőtlen magatartása katasztrófához vezethet, mert Szerbia nem nézheti tétlenül az ott élő szerbek tönkretételét. Li Man Csang biztosította a szerb elnököt, hogy Kína Koszovóra továbbra is Szerbia részeként tekint.

A szerb államfő kérést intézett az orosz nagykövethez, Alekszandr Csepurinhoz, hogy közölje az orosz államvezetéssel, mekkora veszélyeket rejt magában a koszovói katonaság megalakulása. Rámutatott arra is, hogy ez ellentétben áll a 1244-es számú ENSZ határozattal. Alekszandr Csepurin elmondta, koszovói kérdés hosszú ideje tartó probléma, amelyre megoldást kell találni. Hangsúlyozta, Moszkva figyelemmel kíséri a helyzet alakulását.

Az orosz nagykövettel való találkozója után Aleksandar Vučić az Egyesült Államok nagykövetével, Kyle Scott-tal is tárgyalt, aki rámutatott arra, hogy a Szerbia ellen bevezetett kereskedelmi illetékkel Koszovó veszélyezteti a régió jövőjét. Emlékeztet arra is, hogy Mike Pompeo külügyminiszter felhívta Priština figyelmét arra, hogy szüntesse meg ezt a rendelkezést. A szerb államfő a találkozón arra is kitért, hogy Szerbia gazdasága nagy léptekkel fejlődik, de ehhez a fejlődéshez elengedhetetlen a béke és a stabilitás fenntartása.

Kína
Oroszország
nagykövet

Most

15:47

28. Rákóczi Mozgótábor – Pályázati felhívás

Vegyél részt a kanadai Rákóczi Alapítvány 2024-es Diákok Határok Nélkül Programjában! Tölts egy élménydús kirándulást Magyarországon! Ismerd meg múltunkat és járulj hozzá a jövő építéséhez és köss életre szóló barátságokat!
13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.