Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Vincent Thian

Kína a párbeszédet részesíti előnyben a konfrontáció helyett

2023.06.04
09:42
Forrás
Pannon RTV
Egy Kína és az Amerikai Egyesült Államok közötti konfliktus elviselhetetlen katasztrófát jelentene - véli a kínai védelmi miniszter.

Li Sang-fu szerint ezért országa a párbeszédet részesíti előnyben a konfrontáció helyett. A Szingapúrban tartott biztonságpolitikai csúcstalálkozón a védelmi miniszter arról is beszélt, hogy a világ elég nagy ahhoz, hogy Kína és az Egyesült Államok együtt fejlődhessen. Kína és az USA eltérő államberendezéssel rendelkezik, és más területeken is különböznek, de semmi sem gátolja a közös érdekek megtalálását a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésének érdekében - emelte ki Li Sang-fu.

Kína
Amerikai Egyesült Államok

Most

15:49, Frissítve: 16:01

Együtt a sikerért!

Együttműködési megállapodást írt alá több szerbiai szabad övezet és az ezekben működő vállalatok illetékesei. Ehhez csatlakoztak egyebek mellett szállodák, a szabadkai Építőmérnöki Kar és egyéb partnerek.
14:41, Frissítve: 16:07

Megérkezett a Petőfi-busz Vajdaságba

A Petőfi Irodalmi Múzeum „Átröpülök hosszában hazámon” című vándorkiállítása a vajdasági Mozdulj! Petőfi! programsorozat részeként három napon át Vajdaság hat településen állomásozik.

Népszerű