Ugrás a tartalomra

Kína szerint az Egyesült Államok öntött olajat a tűzre

2022.02.24
20:52
2022.02.24
21:24
Forrás
hirado.hu
Peking képmutatással vádolta meg az USA-t.

Kína az Egyesült Államokat tette felelőssé a feszültség megteremtéséért, amely az Ukrajna elleni orosz támadáshoz vezetett. Hua Csun-jing úgy nyilatkozott, hogy az Ameriakai Egyesült Államok olajat öntött a tűzre az orosz–ukrán konfliktus kapcsán. Kína külügyi szóvivője arról beszélt, hogy kulcskérdés az amerikaiak szerepe, akiket a jelenlegi feszültségek fő tettesének bélyegzett.„Ha valaki folyamatosan olajat önt a tűzre, miközben másokat azzal vádol, hogy nem tesznek meg mindent annak eloltásáért, abban az esetben az ilyen viselkedés egyértelműen felelőtlen és erkölcstelen.”

Hua Csun-jing képmutatással vádolta meg az USA-t, mert Irak és Afganisztán ellen éppen ő indított támadást. A két ország szuverenitását és területi integritását Washington nem tartotta tiszteletben - mondta a kínai szóvivő. Arra szólította fel az Egyesült Államokat, hogy hagyjon fel a kettős mérce alkalmazásával.

Megerősítette, hogy Peking nem nyújt katonai támogatást Oroszországnak, és kijelentette, hogy Kína nem szándékozik következtetéseket levonni a helyzettel kapcsolatban. Minden érintett felet felszólított arra, hogy a feszültség növelése helyett a békéért dolgozzon, és ne keltsen pánikot.

Kína
Egyesült Államok
orosz-ukrán
haború

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.