Ugrás a tartalomra

Kínai küldöttségek Vajdaságban

2019.07.05
14:40
2024.03.19
08:50
Forrás
Pannon RTV
Csilin és Hopej kínai tartományok küldöttségét fogadták a tartományi kormány és képviselőház vezetői.

Együttműködési szándéknyilatkozatot is aláírtak az oktatás, a mezőgazdaság, az információs technológiák, a turizmus és a kultúra terén.

A kínai tartományok és Vajdaság együttműködésében kiemelt szerepet kap az információs technológia. A hangsúly az innováción és a különféle területek fejlesztésén van, legyen szó mezőgazdaságról vagy idegenforgalomról. „Kiváltságos helyzetben vagyunk, hogy egy ilyen tartománnyal ápolhatunk baráti kapcsolatot. Ez az egyik legfejlettebb régió a Kínai Népköztársaságban, amely gazdasági fejlettsége mellett rendkívül korszerű infrastruktúrával is rendelkezik.” - mondta Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke.

Fotó: Tartományi Kormány

Hopej tartomány Kína északi részén található, mintegy 72 millió lakosa van, bruttó nemzeti összterméke pedig a szerbiai tízszerese. Ye Dongsong, helyettes titkár, Hopej tartomány képviselője: „A gazdaság, az információs technológiák és az oktatás terén tudunk konkrét együttműködést kialakítani, és biztos vagyok benne, hogy hamarosan megkezdhetjük a gyakorlati megvalósítását is mindannak, amit ma megbeszéltünk és tervbe vettünk.”

Fotó: Tartományi Képviselőház

A tartományi kormány elnökével folytatott megbeszélést követően a kínai Hopej tartomány képviselőit Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke fogadta. A házelnök a kora délutáni órákban még egy kínai delegációval, a szintén kínai Csilin tartomány képviselőivel tárgyalt.

Kína
Pásztor István
Igor Mirović
Újvidék
Vajdaság

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.