Ugrás a tartalomra
Tartományi Képviselőház

A kínai Népi Kongresszus küldöttségét fogadta Pásztor István

2019-05-24
20:02
2019-05-24
20:08
Forrás
közlemény
A kínai Népi Kongresszus küldöttségét fogadta Újvidéken Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke.

Fotó: Tartományi Képviselőház

A felek egyebek között Kína és Szerbia kapcsolatairól, Kína Vajdaságot is érintő befektetéseiről, illetve a nemzeti kisebbségek helyzetéről tárgyaltak. A találkozón részt vettek még Damir Zobenica és Snežana Sedlar, a Tartományi Képviselőház alelnökei, valamint Nikola Banjac, a Tartományi Képviselőház főtitkára is. A felek egyetértettek abban, hogy számos kiaknázatlan lehetőség van még a kínai-szerb viszonyrendszerben, azonban az elmúlt időszakban a két fél kapcsolatai folyamatosan fejlődnek.

kínai
Népi Kongresszus
küldöttség
Pásztor István
Tartományi Képviselőház

Most

21:17, Frissítve: 21:28

Pokoli hőség Európában, iskolákat zárnak be

Holnap tetőzhet a Szaharából érkező hőhullám, 40 fok feletti hőmérséklettel Franciaországban és Spanyolországban. Van, ahol 45 fokot várnak. Párizs elővárosaiban sorra zárják be az iskolákat.
19:32

Gázrobbanás Bécsben

Tíz ember megsérült, közülük négyen súlyosan ma délután Bécsben, amikor feltételezhetően gázrobbanás történt egy többemeletes lakóépületben.
16:22

Kik keresnek a legtöbbet Szerbiában?

A szerbiai nettó átlagfizetés áprilisban 54.645 dinár volt, bruttó átlagban pedig 75.441 dinár. Ez nominálisan 11 százalékkal, reálisan 8 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.