Ugrás a tartalomra
Pixabay/viarami

Kínai oltással is lehet majd utazni az EU-ba

2021.03.13
15:34
2021.03.13
18:00
Forrás
Szerbiai RTV
A kínai vakcinával beoltott szerb állampolgárok is utazhatnak az Európai Unióba - mondta Aleksandar Vučić.

A szerb államfő kijelentette, nem hiszi, hogy az EU olyan döntést hozna, miszerint csak az unió által jóváhagyott oltóanyagokat ismeri el, a kínait pedig nem. Hozzátette, ha az EU mégis úgy dönt, hogy csak az általa jóváhagyott vakcinákat ismeri el, az állampolgároknak nem kell aggódniuk. Szerbia két óra alatt gyorsan kiállíthatja a PCR-teszteket. Vučić azt üzente, nem hozhatnak ilyen döntést, mert akkor hogyan fogadják majd például a kínai vakcinával beoltott magyar miniszterelnököt, vagy őt személy szerint, hiszen a kínai oltást fogja felvenni. Ez azt jelentené, hogy nem mehetne Brüsszelbe, és nem kerülne sor a párbeszédre sem Pristinával - jegyezte meg a szerb államfő.

Aleksandar Vučić
Európai Unió
oltás

Most

13:42, Frissítve: 13:54

Marad a perzselő napsütés

A hét második felében is perzselő napsütésre és 35 fok feletti csúcshőmérsékletekre kell számítani térségünkben.
12:36

Folyamatosan gyengül a forint az euróval szemben

Hétfőn már a 404-es határt is átlépte. A magyar fizetőeszköz értékvesztését a nemzeti bank folyamatosan igyekszik enyhíteni. Kedden például jelentősen emeltek az alapkamaton, amivel némi enyhülést tudtak elérni.
12:18, Frissítve: 12:23

Szabadka jövőjéről Belgrádban

Szabadka építészeti hagyatékának jövőjéről, valamint a Szabadka-Szeged vasútvonal felújításáról is előadást tartottak Belgrádban. Az esemény a VMSZ belgrádi szervezetének szervezésében valósulhatott meg.
12:09

Lesznek új oldtimerek?

Több tucat oldtimert és Tomos motorkerékpárt csodálhatnak meg a hétvégén a veterán járművek kedvelői Szabadkán és környékén.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.