Ugrás a tartalomra
Tanjug / Rade Prelić

Kínai-szerb kapcsolatok: hatalmas az előrelépés

2021.03.06
13:09
2021.03.06
13:25
Forrás
Szerbiai RTV, B92
Hatalmas előrehaladást mutat a Kína és Szerbia közötti gazdasági kapcsolat - emelte ki a szerb elnök, miután találkozott Kína belgrádi nagykövetével, Csen Bóval.

Szerbia az utóbbi 5 évben tizenötszörösen növelte meg a Kínába tartó kivitelét, ami óriási eredmény - fogalmazott Aleksandar Vučić. Kína jelenleg Szerbia harmadik legnagyobb külkereskedelmi partnere.

A felek egyeztettek olyan beruházásokról, amelyekben kínai partnerek vesznek részt. A szerb elnök elmondta, kevesebb mint egy év múlva el lehet majd jutni 28 perc alatt Belgrád központjából Újvidékre, amikor átadják a Belgrád-Budapest vasútvonal e szakaszát. Hozzátette, nyáron megkezdődhet a gyorsvasút következő szakaszának építése, Újvidéktől a magyar határig. Vučić köszönetet mondott a kínai nagykövetnek, amiért mind a járvány, mind pedig gazdasági szempontból segítette országa Szerbiát. Kínai-szerb kapcsolatok: hatalmas az előrelépés

 

Kína
Szerbia
Csen Bo
nagykövet
Aleksandar Vučić
kapcsolat
vasút
Belgrád
Budapest
Újvidék
gazdaság
együttműködés

Most

17:50, Frissítve: 18:23

Egy délután Arannyal

Megtartották az Egy délután Arannyal elnevezésű képzőművészeti és irodalmi versenyt az oromhegyesi Arany János Általános Iskolában. Közel 50 felsős diák, három kategóriában mutatta be Arany János munkásságát, illetve Arany és Petőfi barátságát.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.