Ugrás a tartalomra

Kínai-szerb kapcsolatok: hatalmas az előrelépés

2021.03.06
13:09
2021.03.06
13:25
Forrás
Szerbiai RTV, B92
Hatalmas előrehaladást mutat a Kína és Szerbia közötti gazdasági kapcsolat - emelte ki a szerb elnök, miután találkozott Kína belgrádi nagykövetével, Csen Bóval.

Szerbia az utóbbi 5 évben tizenötszörösen növelte meg a Kínába tartó kivitelét, ami óriási eredmény - fogalmazott Aleksandar Vučić. Kína jelenleg Szerbia harmadik legnagyobb külkereskedelmi partnere.

A felek egyeztettek olyan beruházásokról, amelyekben kínai partnerek vesznek részt. A szerb elnök elmondta, kevesebb mint egy év múlva el lehet majd jutni 28 perc alatt Belgrád központjából Újvidékre, amikor átadják a Belgrád-Budapest vasútvonal e szakaszát. Hozzátette, nyáron megkezdődhet a gyorsvasút következő szakaszának építése, Újvidéktől a magyar határig. Vučić köszönetet mondott a kínai nagykövetnek, amiért mind a járvány, mind pedig gazdasági szempontból segítette országa Szerbiát. Kínai-szerb kapcsolatok: hatalmas az előrelépés

 

Kína
Szerbia
Csen Bo
nagykövet
Aleksandar Vučić
kapcsolat
vasút
Belgrád
Budapest
Újvidék
gazdaság
együttműködés

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.
16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.