Ugrás a tartalomra
Tanjug / Rade Prelić

Kínai-szerb kapcsolatok: hatalmas az előrelépés

2021.03.06
13:09
2021.03.06
13:25
Forrás
Szerbiai RTV, B92
Hatalmas előrehaladást mutat a Kína és Szerbia közötti gazdasági kapcsolat - emelte ki a szerb elnök, miután találkozott Kína belgrádi nagykövetével, Csen Bóval.

Szerbia az utóbbi 5 évben tizenötszörösen növelte meg a Kínába tartó kivitelét, ami óriási eredmény - fogalmazott Aleksandar Vučić. Kína jelenleg Szerbia harmadik legnagyobb külkereskedelmi partnere.

A felek egyeztettek olyan beruházásokról, amelyekben kínai partnerek vesznek részt. A szerb elnök elmondta, kevesebb mint egy év múlva el lehet majd jutni 28 perc alatt Belgrád központjából Újvidékre, amikor átadják a Belgrád-Budapest vasútvonal e szakaszát. Hozzátette, nyáron megkezdődhet a gyorsvasút következő szakaszának építése, Újvidéktől a magyar határig. Vučić köszönetet mondott a kínai nagykövetnek, amiért mind a járvány, mind pedig gazdasági szempontból segítette országa Szerbiát. Kínai-szerb kapcsolatok: hatalmas az előrelépés

 

Kína
Szerbia
Csen Bo
nagykövet
Aleksandar Vučić
kapcsolat
vasút
Belgrád
Budapest
Újvidék
gazdaság
együttműködés

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.