Ugrás a tartalomra
Facebook

Kinevezték a VMSZ államtitkárait

2022.11.04
17:42
2022.11.04
20:46
Forrás
Facebook
Csütörtöki ülésén egyéb napirendi pontok mellett a szerb kormány kinevezte a Vajdasági Magyar Szövetség államtitkárait is. A párt eddigi 7 államtitkára mellé Gyivánovity Dániel okleveles közgazdász csatlakozik.

Gyivánovity Dániel az előző mandátumban köztársasági parlamenti képviselőként tevékenykedett. Az újonnan alakult Közbefektetési Minisztérium államtitkári feladatait látja el ezentúl. A VMSZ jelenleg 5 tagú képviselői csoporttal rendelkezik a belgrádi törvényhozásban. Kormányzati szinten Gyivánovity mellett még 7 államtitkár tevékenykedik: Jaksa Róbert a környezetvédelemmel, Juhász Attila a mezőgazdasággal, Lálity Urbán Emese az építésüggyel, Kerekes József a pénzüggyel, Nyilas Mihály az igazságüggyel, Vickó Ferenc pedig az egészségüggyel foglalkozik. Vicsek Annamária az oktatási minisztérium államtitkáraként dolgozik majd.

Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági frakcióvezetője közösségi oldalán azt írta, soha ilyen gyorsan nem írták alá a koalíciós szerződést és soha ilyen hamar nem nevezte ki a kormány az államtitkáraikat. Több minisztériumban is egyelőre csak az általuk delegált államtitkár kinevezése történt meg.

VMSZ
államtitkár
Gyivánovity Dániel
koalíció
szerződés
Vajdasági Magyar Szövetség

Most

10:34

Megérkezik végre az igazi tél?

Vajon milyen időnk lesz februárban? Annyi biztos, hogy folytatódik a változékony időjárás térségünkben, a csapadákos időjárás is jelen lesz hó és eső formájában - jelenti a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.
10:21, Frissítve: 10:37

Erkel Ferenc-est a nagybecskereki leánykollégiumban

Erkel Ferencre, Himnuszunk zeneszerzőjére emlékeztek tegnap este a nagybecskereki Szathmáry Karolina leánykollégiumban. A magyar kultúra napja alkalmából megtartott rendezvényt a kollégium a helyi Petőfi MME-vel közösen szervezte meg.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.