Ugrás a tartalomra

Kinevezték a VMSZ államtitkárait

2022.11.04
17:42
2022.11.04
20:46
Forrás
Facebook
Csütörtöki ülésén egyéb napirendi pontok mellett a szerb kormány kinevezte a Vajdasági Magyar Szövetség államtitkárait is. A párt eddigi 7 államtitkára mellé Gyivánovity Dániel okleveles közgazdász csatlakozik.

Gyivánovity Dániel az előző mandátumban köztársasági parlamenti képviselőként tevékenykedett. Az újonnan alakult Közbefektetési Minisztérium államtitkári feladatait látja el ezentúl. A VMSZ jelenleg 5 tagú képviselői csoporttal rendelkezik a belgrádi törvényhozásban. Kormányzati szinten Gyivánovity mellett még 7 államtitkár tevékenykedik: Jaksa Róbert a környezetvédelemmel, Juhász Attila a mezőgazdasággal, Lálity Urbán Emese az építésüggyel, Kerekes József a pénzüggyel, Nyilas Mihály az igazságüggyel, Vickó Ferenc pedig az egészségüggyel foglalkozik. Vicsek Annamária az oktatási minisztérium államtitkáraként dolgozik majd.

Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági frakcióvezetője közösségi oldalán azt írta, soha ilyen gyorsan nem írták alá a koalíciós szerződést és soha ilyen hamar nem nevezte ki a kormány az államtitkáraikat. Több minisztériumban is egyelőre csak az általuk delegált államtitkár kinevezése történt meg.

VMSZ
államtitkár
Gyivánovity Dániel
koalíció
szerződés
Vajdasági Magyar Szövetség

Most

15:33, Frissítve: 16:48

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.
15:17, Frissítve: 16:07

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.

Népszerű