Ugrás a tartalomra

A kisebbségi akcióterv megvalósítása

2018.03.13
12:03
2024.03.19
08:39
Forrás
Szerbiai RTV
Mintegy 40 önkormányzat és 20, a nemzetek közötti viszonyért felelős tanács adta be mellékletét a kisebbségi akcióterv sorban hatodik jelentéséhez, ami a 2017-es év negyedik negyedévét taglalja.

Suzana Paunović, a szerb kormány Emberi és Kisebbségi Jogi Irodájának igazgatója szerint ez annak köszönhető, hogy az elmúlt időszakban több képzésen is részt vettek az érintettek, amelyeknek célja a jelentéstevés minőségének magasabb szintre emelése volt. Paunović hozzátette, 8 nemzeti tanács nem adta át a szükséges mellékleteket. A kisebbségi akcióterv hatodik jelentésének adatai szerint a tervezett tevékenységek 66 százalékát tudták megvalósítani.

A tanácskozáson az állami szervek és intézmények, nemzetközi szervezetek és a nemzeti tanácsok képviselői voltak jelen.

Lulić Emil, jogi tanácsadó, Magyar Nemzeti Tanács: „Érdekesebb lesz a mostani, az idei év első negyedévére vonatkozó jelentés, amelybe az elmúlt három hónap tevékenységei kerültek bele. Itt is főleg az oktatás területe, de ki kell emelni a nagyobb projektjeinket is, például a könyvtárakat.

kisebbség
akcióterv
Szerbia

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.