Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pixabay

A kisebbségi pártok a támogató aláírások csökkentését kérik

2020-01-25
18:33
Forrás
VajdaságMa
A Szerbiában élő nemzeti közösségek egyes pártjai azt javasolják, hogy csökkentsék a választásokon való részvételhez szükséges aláírások számát az eddigi 10 ezerről, írja a Večernje novosti.

A lap szerint a Roma Párt és a Horvát Demokratikus Közösség képviselői úgy vélik, elegendő az 5000 aláírás is, míg a bosnyák Demokrata Akciópárt szerint 1000 támogató aláírás megszerzése után is biztosítani lehetne a nemzeti közösségek pártjainak a választásokon való részvételt, hiszen egy kisebbségi párt megalapításához is elegendő ennyi aláírás. Ezeknek a pártoknak a képviselői azt hangsúlyozzák, nehéz összegyűjteni 10 ezer aláírást, ráadásul az erre előirányzott 14 napos határidő is rövid, valamint, hogy az aláírások hitelesítésére egyedül jogosult közjegyzőknél ilyen alkalmakkor mindig nagy a tumultus.

választások
támogatói aláírások

Most

14:48

Koronavírus-helyzet Szabadkán

15 személyt vizsgáltak meg az elmúlt 24 órában a szabadkai Covid-rendelőben - közülük három pácienst tartottak bent további kezelésre a Szabadkai Közkórház fertőzőosztályán.
14:42

Érkezik a lehűlés

Egy hidegfront töri meg az elmúlt napok meleg, nyárias időjárását. Az esti órákban esőzéssel, viharos erejű széllökésekkel érkezik Szerbiába a lehűlés nyugati irányból.
13:28, Frissítve: 13:34

Leopárdokkal erősít a Magyar Honvédség

Az illetékesek szerint a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program keretében megrendelt Leopard 2-es harckocsikkal új fejezet nyílik a Magyar Honvédség életében.

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.