Ugrás a tartalomra

Kisebbségjogi javaslatokat nyújt be a KMAT az EB-hez

2012.07.14
20:28
Három, a kisebbségi jogokról szóló javaslatot kíván benyújtani az Európai Bizottsághoz a Kárpát-medencei Magyar Autonómia Tanács
Három, a kisebbségi jogokról szóló javaslatot kíván benyújtani az Európai Bizottsághoz a Kárpát-medencei Magyar Autonómia Tanács. Erről döntöttek a testület pénteki, budapesti ülésén. Egyelőre nem dolgoznak ki közös javaslatot, hanem külön-külön küldi el az RMDSZ, az Erdélyi Nemzeti Tanács és a Székely Nemzeti Tanács a maga autonómia, illetve kisebbségvédelmi jogszabálytervezetét az Európai Bizottságnak. A dokumentumok benyújtására az európai polgári kezdeményezésről szóló uniós rendelet ad lehetőséget április 1-je óta. Azokat a témákat, amelyeket egymillió uniós állampolgár aláírásával támogat, azokat az Európai Bizottság napirendjére veheti. Tőkés László, az Autónómia Tanács elnöke elmondta, hogy a három párt tervezetéből a brüsszeli visszajelzések után egy közös dokumentumot készítenek. A fórumon döntöttek arról is, hogy a 2004-ben alapított szervezetbe tizenkettedik tagként felveszik az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanácsot is.  
KMAT
Eb
Tőkés László
kisebbségi jog
javaslat

Most

Népszerű

Új szak a magyarkanizsai Iskolaközpontban

Új szakkal és több férőhellyel várja a diákokat a következő iskolaévben a magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont. A középiskolában a 2024/2025-ös tanévben már a virágkertészeti szakot is választhatják a fiatalok.