Ugrás a tartalomra

Kishegyesen és Bácsfeketehegyen mutatkoztak be a Fidesz-KDNP jelöltjei

2019.04.24
08:48
2019.04.24
16:59
Forrás
Pannon RTV
Három jelölttel találkozhattak a lakosok, köztük Deli Andorral is.

Deli Andor, Faragó Csaba és Losonci Gergely, a Fidesz-KDNP EP-választási listájának jelöltjei voltak a vendégei a Kishegyesen megtartott kerekasztal-beszélgetésnek, valamint a bácsfeketehegyi közösségi találkozónak kedd este. A találkozók házigazdája Pásztor István, a VMSZ elnöke volt.

Losonci Gergely, az Európai Néppárt hallgatói szervezetének alelnöke a legfiatalabb a Fidesz-KDNP EP-választási listáján, a 21. helyen indul. Az Európai Uniónak jelenleg is tág lehetőségei vannak a fiatalok támogatására, köztük az Erasmus program, amellyel a fiatal egyetemisták külföldön tudnak tanulni. Ezt a programot a jövőben bővíteni kell - hangsúlyozta Losonci Gergely. „Ami a vajdasági fiatalokat is érintheti, a jövőben, ha Szerbia csatlakozása valóban megtörténik, aminek Magyarország az egyik legnagyobb támogatója, akkor az Erasmusnak van egy kisvállalkozók számára indított ága is, ami segíthet abban, hogy a magyar kisvállalkozók itt tudjanak maradni, vagy vissza tudjanak költözni Vajdaságba, és itt tudják gyarapítani a helyi közösségeket.”

Faragó Csaba a Fidesz-KDNP listájának 18. helyéről indul a választáson. Kiemelte, 10-15 év alatt nagy fejlődésen ment keresztül Magyarország és Szerbia kapcsolata, melyben a VMSZ a híd szerepét töltötte be. Magyarországon a Fidesz-KDNP az egyetlen olyan párt, amely a határon túli magyarok ügyét felkarolta. „Azzal, hogy egy vajdasági származású EP-képviselőt biztosra vehetően tudunk delegálni az Európai Parlamentbe, ez egy garancia arra, hogy ez az építkezés folytatódik, és reményeink szerint 2025-ben vagy az azt követő években Szerbia az Európai Unió teljes jogú tagjává válhat, ezáltal a magyar nemzetrészeket, legalább a Délvidéken, egyesíteni tudjuk Magyarországgal.”

Történelmi pillanat előtt állunk, az a kérdés, hogy a nemzetek Európája vagy az európai egyesült államok víziója fog érvényesülni a jövőben. A Fidesz-KDNP célja egy erős Európa, erős tagállamokkal - hangsúlyozta Deli Andor, a Fidesz-KDNP listájának 11. helyén álló jelöltje. „Az európai egy olyan döntéshozatali szint, ahol a döntések, amelyek megszületnek, lassú hatással fejtik ki az effektusukat, és ilyen szempontból oda kell rájuk figyelni, mert nem mindegy, hogy mi történik Brüsszelben, nem mindegy, hogy milyen európai jövő épül Brüsszelben, és ez az, amire történelmi lehetősége van a vajdasági magyarságnak, hogy levélszavazat útján leadja a voksát és kihasson rá ténylegesen, hogy milyen Európai Unió épüljön ki.”

Mindannyian az egyetemleges magyar nemzet elkötelezettjei vagyunk. Az EP választáson való részvétellel megteremthetjük a lehetőségét annak, hogy a megkezdett építkezést folytatni tudjuk - hangsúlyozta Pásztor István, a VMSZ elnöke, a rendezvények házigazdája. „Az európai parlamenti választás - meggyőződésünk szerint - egy nemzeti ügy, egy nemzeti kérdés, nem pártpolitikai kérdés, és ezért arra biztatunk mindenkit, hogy vegyen részt rajta, függetlenül attól, hogy pártpreferencia vonatkozásában kinek az oldalán áll és kinek az álláspontjait tartja magáéhoz közelinek vagy távolinak. Persze mi, a Vajdasági Magyar Szövetség, arra kérjük a szavazati joggal rendelkező vajdasági magyarokat, hogy a Fidesz- KDNP-listára szavazzanak.”

A vajdasági magyarság elemi érdeke, hogy a FIDESZ-KDNP listájának sikerességéhez hozzájáruljon a május 26-i EP-választáson - tette hozzá Pásztor István.

Kishegyes
Bácskossuthfalva
Deli Andor
Pásztor István
Faragó Csaba
Losonci Gergely
Fidesz-KDNP
kerekasztal-beszélgetés

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.