Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Kiss Nándor a parlamentben: A kulturális infrastruktúra fejlesztése elengedhetetlen

2021.03.02
12:29
Forrás
b92.net
Elkezdődött a szerbiai köztársasági parlament tavaszi ülésszaka.

A képviselők egyebek között arról a törvényjavaslatról is egyeztettek, amely megerősít egy kölcsön felvételéről szóló egyezményt Szerbia és az Európa Tanács Fejlesztési Bankja között a kulturális infrastruktúra fejlesztésére vonatkozóan. 

A javaslat kapcsán Kiss Nándor, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője elmondta, pártja támogatja a javaslatot, ugyanis a színházak, mozik, könyvtárak felújítása, fejlesztése a társadalom közös érdeke. Hozzátette, a frakció úgy látja, a kulturális infrastruktúra fejlesztése elengedhetetlen, a szolgáltatások javítása, fejlesztése a polgárok szempontjából, de például a turizmus miatt is fontos. 

Kiss Nándor arról is beszélt, hogy a VMSZ számára kiemelten fontos a Szabadkai Népszínház épületének felújítása, amelynek folyamata az elmúlt időszakban felgyorsult, és mint mondta, örömükre szolgál, hogy jövőre a tervek szerint már használatba vehetik majd a felújított épületet.

Az ülésen az említett egyezmény mellett egyébként bírók megválasztása is szerepelt. A köztársasági parlament tavaszi ülésszaka nem tarthat 90 napnál tovább.

Kiss Nándor
VMSZ
Vajdasági Magyar Szövetség
infrastruktúra
fejlesztés
köztársasági parlament

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.
15:39, Frissítve: 16:44

Folyamatosan nő a napi esetszám Szerbiában

Tovább nőtt a napi koronavírusos esetek száma Szerbiában. Az elmúlt 24 órában a 10710 tesztből 487 páciensnél azonosították a Covid-19 betegséget, és 2 páciens hunyt el a kór szövődményeiben.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.