Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Kiss Nándor a parlamentben: A kulturális infrastruktúra fejlesztése elengedhetetlen

2021.03.02
12:29
Forrás
b92.net
Elkezdődött a szerbiai köztársasági parlament tavaszi ülésszaka.

A képviselők egyebek között arról a törvényjavaslatról is egyeztettek, amely megerősít egy kölcsön felvételéről szóló egyezményt Szerbia és az Európa Tanács Fejlesztési Bankja között a kulturális infrastruktúra fejlesztésére vonatkozóan. 

A javaslat kapcsán Kiss Nándor, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője elmondta, pártja támogatja a javaslatot, ugyanis a színházak, mozik, könyvtárak felújítása, fejlesztése a társadalom közös érdeke. Hozzátette, a frakció úgy látja, a kulturális infrastruktúra fejlesztése elengedhetetlen, a szolgáltatások javítása, fejlesztése a polgárok szempontjából, de például a turizmus miatt is fontos. 

Kiss Nándor arról is beszélt, hogy a VMSZ számára kiemelten fontos a Szabadkai Népszínház épületének felújítása, amelynek folyamata az elmúlt időszakban felgyorsult, és mint mondta, örömükre szolgál, hogy jövőre a tervek szerint már használatba vehetik majd a felújított épületet.

Az ülésen az említett egyezmény mellett egyébként bírók megválasztása is szerepelt. A köztársasági parlament tavaszi ülésszaka nem tarthat 90 napnál tovább.

Kiss Nándor
VMSZ
Vajdasági Magyar Szövetség
infrastruktúra
fejlesztés
köztársasági parlament

Most

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.