Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Kiss Nándor: a VMSZ egyik fő célja az egyetemisták itthon tartása

2021.06.23
16:11
2021.06.23
16:52
Forrás
Pannon RTV
Az egyetemista szervezetekkel és a felsőoktatással kapcsolatos kérdések is napirenden szerepeltek a szerb köztársasági parlament mai ülésén.

Kiemelt figyelmet fordítanak ezután az egyetemista szervezetek pénzelési módjára, valamint a hatáskörük alapos meghatározására - mondta Branko Ružić szerb oktatási miniszter.

Kiss Nándor, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője úgy véli, az egyetemi hallgatói egyesületeknek nagyon fontos szerepük van az érdekképviselet terén. Úgy fogalmazott, a szervezetek a híd szerepét töltik be a hallgatók és az egyetemi szervek között. Kiss Nándor elmondta, a Vajdasági Magyar Szövetség egyik fő feladatául tűzte ki azt, hogy megállítsa a vajdasági magyar egyetemisták külföldre való kivándorlását.

„Ezért egyre nagyobb energiát és erőt fordítunk arra, hogy az egyetemistáinknak minél jobb feltételeket biztosíthassunk ahhoz, hogy Szerbiában folytassák a tanulmányaikat, ahol a középiskolát is befejezték. Az utóbbi néhány évtizedben mindent megtettünk, amit csak tudtunk, hogy arra motiváljuk a fiatal vajdasági magyarokat, hogy maradjanak és itt folytassák egyetemi tanulmányaikat. A Magyar Nemzeti Tanács 2011-ben egy hallgatói ösztöndíjprogramot indított el.”

Kiss Nándor
parlament
egyetemista
VMSZ
Vajdasági Magyar Szövetség

Most

12:55, Frissítve: 13:45

Friss olimpiai hírek

Németh Nándor és Barna Andrej is elődöntőbe jutott 100 méter gyorson. Kapás Boglárka 200 méter pillangón szerepelt jól, és bent van a szám elődöntőjében.
11:49, Frissítve: 11:55

A járvány miatt veszélyben az olimpia

Tokióban a hétnapos átlag közel 50 százalékkal nagyobb az előző heti számnál. A szakértők arra figyelmeztettek, hogy a japán fővárosban kritikus koronavírushelyzet alakulhat ki.

Népszerű