Ugrás a tartalomra

Kitarović: A jóindulat megvan a szerb-horvát viszonyok rendezésére

2017.09.24
11:27
2024.03.19
08:32
Nem vitás, hogy mindkét fél részéről megvan a jóindulat ahhoz, hogy a Szerbia és Horvátország között fennálló vitás kérdéseket mielőbb és minél hatékonyabban rendezzék

– jelentette ki Kolinda Grabar-Kitarović. A horvát elnök hozzátette, szerinte Horvátországban és Szerbiában is tudatában vannak annak, hogy még mindig nem lehet a két állam közötti baráti kapcsolatról beszélni, az azonban vitathatatlan, hogy ennek eléréséhez megvan a szándék részéről és Vučić elnök részéről is.

Kolinda Grabar-Kitarović elmondta, a szerb elnökkel történt tavalyi szabadkai találkozója óta, amikor is aláírták a két ország viszonyainak fejlesztéséről szóló nyilatkozatot, Vučić elnök néhány fontos lépést tett a Vajdaságban élő horvátok életének megkönnyítése érdekében. A horvát elnök arra is kitért, hogy meghívta Zágrábba szerb kollégáját és reményét fejezte ki, hogy a találkozóra még az év vége előtt sor kerül. (Tanjug, Vajdaság MA)

horvát elnök
Kolinda Grabar Kitarovic
szerb-horvát viszonyok

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.