Ugrás a tartalomra

Kitart a Koszovóval kapcsolatos véleménye mellett a szerb államfő

2021.06.27
21:17
Forrás
Szerbiai RTV
A Koszovó elismerésével kapcsolatos nemleges válaszomon semmi sem fog változtatni – jelentette ki ma Aleksandar Vučić.

A szerb államfőt újságírók arra kérték, kommentálja Albin Kurti legutóbbi kijelentését, miszerint Szerbia EU-s csatlakozását Koszovónak az ENSZ-be való belépésével kellene összekapcsolni. Vučić szerint, ha Kurti úgy gondolja, hogy tovább szeretné kijelentéseivel alázni Szerbiát, azt mondogatni, hogy náluk nagy demokrácia van, mi pedig tehetetlen és értelmetlen ország vagyunk, azt mondom, hogy minden rendben van, meg kell nézni a számokat és nem az elemzőkre hallgatni.

A szerb államfő azt is mondta, hogy holnap vagy holnap után Angela Merkel német kancellárral is egyeztetni fog, egyebek között a koszovói helyzetről.

Koszovó
Szerbia
Albin Kurti
Aleksandar Vučić

Most

13:04

Nehézbombázót lőtt le Ukrajna

Ukrajna pénteken lelőtte az orosz légierő egyik Tupoljev Tu-22M szuperszonikus nehézbombázóját a dél-oroszországi Sztavropol régióban – közölte Kijev.
09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.