Ugrás a tartalomra
Tanjug

Kitart a Koszovóval kapcsolatos véleménye mellett a szerb államfő

2021.06.27
21:17
Forrás
Szerbiai RTV
A Koszovó elismerésével kapcsolatos nemleges válaszomon semmi sem fog változtatni – jelentette ki ma Aleksandar Vučić.

A szerb államfőt újságírók arra kérték, kommentálja Albin Kurti legutóbbi kijelentését, miszerint Szerbia EU-s csatlakozását Koszovónak az ENSZ-be való belépésével kellene összekapcsolni. Vučić szerint, ha Kurti úgy gondolja, hogy tovább szeretné kijelentéseivel alázni Szerbiát, azt mondogatni, hogy náluk nagy demokrácia van, mi pedig tehetetlen és értelmetlen ország vagyunk, azt mondom, hogy minden rendben van, meg kell nézni a számokat és nem az elemzőkre hallgatni.

A szerb államfő azt is mondta, hogy holnap vagy holnap után Angela Merkel német kancellárral is egyeztetni fog, egyebek között a koszovói helyzetről.

Koszovó
Szerbia
Albin Kurti
Aleksandar Vučić

Most

18:06, Frissítve: 18:21

Jelentős romlás esetén távoktatás

Csak akkor vált át a teljes szerbiai iskolarendszer az online oktatásra, ha a járványügyi adatok a helyzet jelentős romlását mutatják – közölte a szerb Oktatási Minisztérium.
18:01, Frissítve: 18:44

1956-ban nagy leckét kapott a magyarság

Csakis önmagára számíthatott, és azok a fiatalok, akik részt vettek ebben, 1956 legbátrabbjai voltak- hangzott el azon a megemlékezésen, melyet szombat délután tartottak Horgoson az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének napján.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.