Ugrás a tartalomra
Tanjuk/Vadim Ghirda

Klaus Iohannis nyerte a romániai elnökválasztást

2019-11-25
11:09
2019-11-25
11:20
Forrás
MTI
A romániai elnökválasztás második fordulójában Klaus Iohannis a szavazatok 63,12 százalékát szerezte meg. A voksok 99,3%-os feldolgozottságánál már biztos, hogy a régi államfő marad újabb öt évig.

A Szociáldemokrata Párt jelöltje Viorica Dancila pedig 36,89 százalékot kapott. A PSD elnöke az utóbbi 30 év elnökválasztásainak leggyengébb eredményét érte el. Ezért sokan sürgetik a volt miniszterelnök lemondását. Erre azonban ő nem hajlandó. A România TV műsorában azt mondta, a párton belüli politikai harcoknál fontosabbnak tartja pártja megerősödését a helyi és parlamenti választásokra. Országos szinten a legalacsonyabb részvételi arányt a székelyföldi megyékben mérték. Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség államfőjelöltje szerint Iohannis elmúlt öt éves teljesítménye elmaradt attól, amit a magyarok elvártak tőle. Aleksandar Vučić szerb államfő gratulált Iohannisnak az újraválasztásához és arról biztosította a romániai elnököt, hogy Szerbia továbbra is őszinte barátja és megbízható partnere Romániának.

Klaus Iohannis

Most

17:20, Frissítve: 17:26

Bottasé a szezon első pole pozíciója

Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője nyerte a Forma-1-es idénynyitó Osztrák Nagydíj szombati időmérő edzését, így vasárnap ő rajtolhat az élről.

Népszerű

Koronavírus-helyzet Szabadkán

A koronavírus-járvány kihirdetésének kezdete óta a mai napig Szabadkán összesen 86 személynél igazolt a fertőzés, azaz 4 új esetet regisztráltak Szabadkán - közölte a válságkezelő városi törzskar.