Ugrás a tartalomra

Klaus Iohannis nyerte a romániai elnökválasztást

2019.11.25
11:09
2019.11.25
11:20
Forrás
MTI
A romániai elnökválasztás második fordulójában Klaus Iohannis a szavazatok 63,12 százalékát szerezte meg. A voksok 99,3%-os feldolgozottságánál már biztos, hogy a régi államfő marad újabb öt évig.

A Szociáldemokrata Párt jelöltje Viorica Dancila pedig 36,89 százalékot kapott. A PSD elnöke az utóbbi 30 év elnökválasztásainak leggyengébb eredményét érte el. Ezért sokan sürgetik a volt miniszterelnök lemondását. Erre azonban ő nem hajlandó. A România TV műsorában azt mondta, a párton belüli politikai harcoknál fontosabbnak tartja pártja megerősödését a helyi és parlamenti választásokra. Országos szinten a legalacsonyabb részvételi arányt a székelyföldi megyékben mérték. Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség államfőjelöltje szerint Iohannis elmúlt öt éves teljesítménye elmaradt attól, amit a magyarok elvártak tőle. Aleksandar Vučić szerb államfő gratulált Iohannisnak az újraválasztásához és arról biztosította a romániai elnököt, hogy Szerbia továbbra is őszinte barátja és megbízható partnere Romániának.

Klaus Iohannis

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.