Ugrás a tartalomra

A KMKSZ célja, hogy a kárpátaljai magyarság a szülőföldjén tudjon boldogulni

2020.10.26
17:41
Forrás
Pannon RTV
A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség választási szereplése történelmi siker - nyilatkozta a Pannon RTV-nek K. Debreceni Mihály helyi újságíró.

A hatalmas eredmény mögött óriási munka van, de a következő évek sem lesznek könnyebbek. A cél elérni, hogy a kárpátaljai magyarság a szülőföldjén tudjon boldogulni - tette hozzá K. Debreceni Mihály.

Hatalmas sikert értünk el. Megpróbáltuk leutánozni a Vajdasági Magyar Szövetség sikerét, és ezt adaptáltuk a saját környezetünkhöz. Úgy néz ki, hogy sikerült. Olyan történelmi sikert értünk el, hogy a KMKSZ listája az egyetlen magyar lista, mely egyedül, koalíciós társ nélkül bejutott Kárpátalja legfőbb döntéshozó testületébe, a Megyei Tanácsba. Emellett számos kistérségben magyar polgármestereink vannak, és sok helyen rengeteg képviselőt tudtunk bejuttatni. Ez egy hatalmas eredmény, nagyon fáradtak vagyunk, nagyon sok munka van mögötte.

Ukrajna
Kárpátalja
KMKSZ
Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség
K. Debreceni Mihály
választás

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.