Ugrás a tartalomra

A KMKSZ szerint nem szűnik a magyarellenes kampány Ukrajnában

2019.07.20
15:44
2024.03.19
08:47
Forrás
hirado.hu
Ismeretlenek a szervezet elnökének nevében megtévesztő SMS-eket küldtek szét egy nappal a vasárnapi, előrehozott ukrajnai parlamenti választások előtt.

Nyilatkozatban hívta fel a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség a közvélemény figyelmét arra, hogy ismeretlenek a szervezet elnökének nevében megtévesztő SMS-eket küldtek szét egy nappal a vasárnapi, előrehozott ukrajnai parlamenti választások előtt. A KMKSZ nyilatkozata a magyar jelöltek elleni újabb provokációnak nevezi a kampánycsendet megsértő akciót, és felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy senki ne dőljön be a hamis üzeneteknek, mindenki őrizze meg a nyugalmát. A magyar szervezet közölte, az ügyben feljelentést tettek.

A KMKSZ szerint a magyar parlamenti érdekképviselet megakadályozására irányuló lépések világos tendenciája tapasztalható Ukrajnában.

A július 21-i parlamenti választásokon a KMKSZ és az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség közös támogatással indít képviselőjelöltet három olyan egyéni választókerületben, amely magyarlakta településeket is magában foglal.

Ukrajna
Kárpátalja
KMKSZ
választás

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.