Ugrás a tartalomra
MTI/Baranyi Ildikó

Koalíciós megállapodást kötöttek a jobbközép pártok Romániában

2020.12.21
19:36
2020.12.21
19:46
Forrás
MTI
A 2020-2024 közötti közös kormányzásról kötött megállapodást az eddig kisebbségben kormányzó Nemzeti Liberális Párt, a Mentsétek meg Romániát Szövetségből és a Szabadság Egység és Szolidaritás Pártjából összeolvadt USR-PLUS és az RMDSZ.

A parlamenti voksok 56 százalékára számító jobbközép koalíció Florin Citu jelenlegi pénzügyminiszter számára kér kormányalakítási megbízást az államfőtől. A kormányban a Romániai Magyar Demokrata Szövetség 3 minisztert jelöl. A párt elnöke közölte, az RMDSZ Szövetségi Képviselők Tanácsa megszavazta a kormányban való részvételt. Az előterjesztés értelmében Kelemen Hunor RMDSZ-elnököt miniszterelnök-helyettesi tisztségre, Cseke Attilát fejlesztési miniszternek, Tánczos Barnát környezetvédelmi miniszternek, Novák Károly Eduárdot pedig ifjúsági miniszternek jelöli az RMDSZ. Kelemen Hunor elmondta: a miniszterelnök-helyettesi és miniszteri tisztségeken túl az RMDSZ-nek 12 államtitkári és egy helyettes államtitkári tisztség is jut.

RMDSZ
Románia
Romániai Magyar Demokrata Szövetség
Nemzeti Liberális Párt
USR-PLUS
megállapodás
koalíciós

Most

16:10, Frissítve: 19:11

Átadták a Szent Száva-díjakat

Ezzel az elismeréssel Szent Száva napja alkalmából jutalmazzák meg azokat az egyéneket és szervezeteket, akik kiemelkedő eredményeket értek el többek között az oktatás és nevelés terén.

Népszerű

Kigyulladt egy szupermarket Szabadkán

Tűz ütött ki ma délután a szabadkai ócskapiac közelében. A sűrű, gomolygó füstöt az egész városban látni lehetett, a környéken alig lehetett kapni levegőt.

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.