Ugrás a tartalomra
MTI/Koszticsák Szilárd

A kommunizmus áldozataira emlékeztek Magyarországon

2020.02.25
18:20
2020.02.25
19:38
Forrás
hirado.hu
A magyar Országgyűlés 2000. június 13-án elfogadott határozata minden év február 25-ét a kommunizmus áldozatainak emléknapjává nyilvánította.

Az emléknap időpontja azért február 25-e, mert 1947-ben a szovjet megszálló hatóságok ezen a napon tartóztatták le Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát, akit országgyűlési képviselőként mentelmi jog védett.

A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából minden évben Magyarország-szerte megemlékezéseket tartanak. 

MTI/Koszticsák Szilárd

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Délelőtt Áder János magyar köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita gyújtott mécsest a Terror Háza Múzeumnál. A Vértanúk terén található Nemzeti vértanúk emlékművénél Kövér László magyar házelnök és Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere koszorúzott. 

kommunizmus
kommunizmus áldozatai
emléknap
Magyarország

Most

07:52, Frissítve: 10:36

Ismét fellángolhat a gázai-izraeli harc

zrael a Gázai övezetből útnak indított gyújtóléggömbökre válaszul ismét légitámadásokat hajtott végre a Hamász létesítményei ellen – tudatta csütörtök éjjel az izraeli hadsereg.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.